>

Digital Agency Group en Havana Harbor kiezen voor Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam kent vele ondernemers van klein tot groot. Sommige zitten al jaren in Rotterdam en anderen pas net. Wat doen deze ondernemers en waarom zitten ze juist in Rotterdam? In ‘Daarom Rotterdam’ komen onze nieuwe Rotterdamse ondernemers aan het woord.

Dit keer vertelt Erik van Laar, Founding Partner van de Digital Agency Group en net gevestigd op de bovenste twee verdiepingen van het Hufgebouw, over wie zij zijn en waarom ze juist voor Rotterdam hebben gekozen.

Het ontstaan

Al een aantal jaar werkte Erik van Laar en Maarten de Vries als collega’s voor verschillende grote bedrijven, onder andere voor Telfort. Erik van Laar vertelt: “Daar hebben we eigenlijk de online afdeling e-commerce neergezet. Dat vonden we zo’n interessant traject, dat we dachten daar moeten we een propositie van maken.” Vanuit deze propositie ontstond in 2005 The Online Company, dat corporate organisaties met strategisch advies op het gebied van e-commerce helpt.

Keuzes maken

“Op een gegeven moment was het mooi dat we het advies hadden gegeven. Maar toen kwamen de vragen om het operationeel te maken”, licht van Laar toe. Zo ging The Online Company van advies naar het toepassen van techniek voor webshops en uiteindelijk ook naar het managen van campagnes en het leveren van creatie.
 

In 2012 kwamen Erik en Maarten tot de conclusie dat ze het consulting stuk en het toepassen van techniek beter los konden laten. “Op het moment dat je keuzes maakt, ga je als bedrijf in één keer ook heel hard groeien”, vertelt Erik. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een platform (Digital Agency Group) met vier labels en zo’n 70 werknemers werkend voor grotere accounts. De labels zijn: The Online Company voor media en strategie, Havana Habor (voorheen Q-ban) als het productiebureau, RLVNT als digitaal reclamebureau en Clickdistrict als performancebureau.

Rotterdam als vestigingsplaats

In 2016 besloten Erik en Maarten om zich naast Alphen aan den Rijn ook in Amsterdam te vestigen. Erik: “We konden heel lastig goede talenten vinden die het leuk vonden om naar Alphen aan de Rijn te komen. Amsterdam was wel geschikt. Toen in Alphen vooral de Rotterdammers over bleven en er tegelijkertijd werd nagedacht over een vestigingsplaats voor de Digital Agency Group, ontstond het idee: waarom gaan we niet naar Rotterdam?”
 

Erik licht toe: “Ik ben in gesprek geraakt met andere ondernemers en die hebben mij in contact gebracht met Esther Langendoen accountmanager van de gemeente Rotterdam. Na het eerste gesprek was ik zo positief verrast. Over de manier hoe de stad Rotterdam ondernemers ontvangt, serieus neemt en ze verder helpt.” Uiteindelijk heeft dat Erik en Maarten over de streep getrokken om naar Rotterdam te komen.
 

Inmiddels zitten Digital Agency Group en Havana Harbor in Rotterdam. “Rotterdam past als een maatpak. Dat heeft natuurlijk met de locatie te maken, maar ook de faciliteiten, zoals het openbaar vervoer, de beschikbaarheid van locaties, de m² prijs, interessante huisvesting en de vibe van Rotterdam. Rotterdam is daarom een goede plek voor talenten. Maar wat ik ook erg interessant vond is dat de gemeente Rotterdam ons in contact kan brengen met onderwijsinstellingen en andere bedrijven in de stad.”

De toekomst

Digtital Agency Group heeft een buy & build strategie. Ze willen bedrijven overnemen om verder te groeien. Erik: “Daar hebben voor de komende 5 jaar plannen voor. Dan is het prettig dat je in Rotterdam zit, met veel interessante bedrijven die goed passen. De mensen uit Amsterdam komen hier ook graag met hun klanten om zich te laten inspireren door Rotterdam.” Digital Agency Group wordt de centrale plek om hiervoor de gesprekken te voeren. Een netwerk is dan hard nodig en de gemeente Rotterdam kan daarin mede een rol spelen. “Als iemand aan mij vraagt van goh moet ik naar Rotterdam komen? Dan zou ik zeggen: ik zou het zeker doen en kijk ook even op ondernemen010.nl”, vertelt Erik.

Accountmanagement Gemeente Rotterdam

Het accountmanagement van de gemeente Rotterdam maakt bedrijven en instellingen wegwijs in Rotterdam. Accountmanagement helpt bij praktische en strategische vragen en heet nieuwe partners en ondernemers warm welkom. Ben of ken jij een ondernemer die interesse heeft om in Rotterdam te ondernemen, te vestigen of te investeren. Neem dan contact op met één van de accountmanagers uit jouw sector via: https://www.ondernemen010.nl/contact/accountmanagement/. Voor alle andere ondernemersvragen kan je ook terecht bij de Ondernemersbalie.
 

Ben jij een ondernemer die pas naar Rotterdam is verhuisd en lijkt het je leuk om hier over te vertellen? Neem contact met ons op en wie weet sta jij volgende keer op de website Ondernemen010@rotterdam.nl