Dutch Game Awards 2023: Rotterdams feestje in Hilversum

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Digitaal

Op woensdag 4 oktober werden in Hilversum de Dutch Game Awards 2023 uitgereikt.

portret winnaars best applied game
Game Tailors winnaar best Applied Game Award

Dutch Game Awards 2023

Het moment in het jaar waar de entertainmentgames- en de appliedgames sector naar uitkijkt. De competitie is stevig en de juryrapporten altijd lovend. Winnaar ben je dus niet zomaar.

Erasmus, de Rotterdamse humanist en filosoof uit de 15de eeuw, zou trots zijn want zeker twee van de awards hebben een Rotterdams tintje. De award voor de ‘applied game’ sluit naadloos aan op de filosofie van Erasmus over spelend leren. En de ‘Inclusion Award’ heeft geen uitleg nodig waarom Erasmus zou klappen in de zaal.

Applied Game

Dit jaar mocht het Delftse bedrijf Game Tailors de award voor ‘best Applied Game’ in ontvangst nemen. Een award uitgereikt door de gemeente Rotterdam. Onze manier om te laten zien dat we serieuze aandacht geven aan de game sector binnen en buiten Rotterdam.

Inclusion Award

De jury was duidelijk in haar rapport over de ‘Inclusion Award’. De Rotterdamse Esmee van ’t Hoff is één van de drijvende krachten achter het wereldwijde ‘Wholesome Games’. Een game genre dat zich specifiek richt op het gezonde gevoel van een game. En vooral de mogelijkheid voor deelnemers om comfortabel zichzelf te kunnen zijn binnen de game. Rust en comfort zijn de basis ingrediënten.

Esmee van ’t Hof winnaar Inclusion Award
Esmee van ’t Hof winnaar Inclusion Award

Rotterdams feestje in Hilversum

De Dutch Game Awards zijn een initiatief van de Dutch Games Association. Een jaarlijks onderdeel van de Dutch Media Week in Hilversum. Naast de gemeente Rotterdam, waren ook Rotterdamse bedrijven betrokken bij het evenement. Behaviour Rotterdam, Total Mayhem Games en i3D maakten de line-up compleet. Want dat is Rotterdam zoals we de ondernemers en de stad kennen. Altijd bereid om te helpen en kansen verzilver je tenslotte het best door samen te werken.

Deel deze pagina