>

DGBW 2020: duurzaam en klimaatbestendig wonen en werken

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hoe verduurzamen we woningen en kantoorgebouwen? Hoe maken we ze klimaatbestendig? Dat staat centraal tijdens de tiende editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) . De landelijke campagneweek vindt plaats van 21 tot en met 25 september.    

De gevolgen van klimaatverandering hebben een flinke invloed op de leefkwaliteit in stad en land. En volgens voorspellingen zal wereldwijd het aantal gebouwen de komende dertig jaar ook verdubbelen. Tegelijkertijd worden oudere gebouwen continu gerenoveerd. Hoe kunnen we al die gebouwen waar we leven, wonen, studeren en werken gezonder en duurzamer maken?

Sponsor

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van het verduurzamen van steden en dorpen. Dat is iets waar ook de gemeente Rotterdam volop mee bezig is: hoe verduurzamen we woningen en gebouwen en hoe maken we ze klimaatbestendig? De gemeente kijkt ook naar thema’s zoals CO2-reductie, circulariteit, klimaatadaptatie en gezondheid. Allemaal onderwerpen die tijdens de Dutch Green Building Week voorbijkomen en waar dieper op in wordt gegaan. Daarom sponsort de gemeente Rotterdam het initiatief.

(Inter)nationaal inspireren

De tiende editie van de Dutch Green Building Week vindt van 21 september tot en met 25 september plaats. In verband met de coronacrisis wordt deze jubileumeditie voor een groot gedeelte online georganiseerd. Tijdens deze week worden er webinars, talkshows en andere inspiratiesessies gehouden over duurzaam bouwen. Eén van de sprekers is Rotterdams eigen klimaatgezant en Chief Resilience Officer Arnoud Molenaar. Daarnaast worden er internationale en nationale voorbeelden getoond.

Made in Holland

#MadeinHolland is het thema van de week. Organisator van de week Dutch Green Building Council (DGBC) zet hiermee Nederland internationaal op de kaart als koploper op het gebied van duurzaam bouwen. Meer informatie over de speciale week, het programma en aanmelden vind je op de site van Dutch Green Building Council