Maaike van EatPeasy maakt plantaardig eten beestachtig lekker

  • Inhoudstype:
    • Verhaal
  • Thema’s:
    • Food

Maaike werkte als online marketeer bij Coolblue in Rotterdam. Hier merkte zij dat ze liever over gezonde voeding praatte dan over het verkopen van koelkasten. Ze ging van werknemer naar lokale leverancier van gezonde maaltijden. En groeide uiteindelijk uit tot een landelijke bezorgservice: EatPeasy.  

Vrouw staat in groentenkraam

Toen het tijdens de lunchpauze voor de zoveelste keer ging over voeding en de gezonde gerechten die Maaike altijd meenam naar haar werk vroeg een collega: “Wat doe je hier nog eigenlijk?” Dit nam ze ter harte. Ze stopte als online marketeer en zette bij verschillende bedrijven een koelkast neer waar de medewerkers haar zelfgemaakte gerechten konden kopen.  

Lege koelkasten 

Corona zorgde voor lege kantoren, en dus stonden de koelkasten van Maaike ook leeg. Ze besloot om de particuliere bezorgmarkt te bestormen en dit werd een groot succes. Samen met de Stadsbrasserie Rotterdam aan het Schouwburgplein kan je bij haar terecht voor een verse maaltijd. “Ik begon mijn bedrijf in mijn eentje waarbij ik ook alles zelf deed, maar dat is in je eigen keuken niet vol te houden. Ik ging dus samenwerken met de Stadsbrasserie. Zij hadden door corona een lege keuken en beschikbaar personeel.” 

Gezamenlijk de krachten bundelen 

Dit is ook de kracht van ondernemen in Rotterdam. “Rotterdam onderscheidt zich door creativiteit en vindingrijkheid. Door samen te werken, kunnen verschillende horecabedrijven toch door de crisis komen.” Ook leeft er in Rotterdam een andere voedingscultuur dan in andere steden. “Neem de wekelijkse Oogstmarkt op het Noordplein in Rotterdam, deze en andere initiatieven laten het unieke karakter zien van de eetcultuur die leeft in Rotterdam. Ik probeer met EatPeasy deze cultuur naar de woonkamer van de Rotterdammer te brengen.” 

Omslag in eetgedrag 

Haar ambities voor de toekomst zijn duidelijk: “EatPeasy uitbreiden over heel Nederland.” Maar het draait voor Maaike niet alleen om het vergroten van haar bedrijf. “Ik hoop voor een omslag te kunnen zorgen in Nederland. Mensen minder vlees te laten eten, en dan bedoel ik niet via een vleesvervanger in de supermarkt. Ik wil mensen laten zien hoe je lekker en gezond kan koken zonder vlees. Hier moeten we als stad én in de hele wereld naartoe. En ik hoop met EatPeasy hieraan bij te kunnen dragen.” 

Ondernemen010: voor de innovatieve ondernemers 

Heb jij net als Maaike goede ideeën? En wil je werken aan de voedselvraagstukken van nu en de toekomst? Ondernemen010 helpt je graag op weg om hiervoor innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Kijk rond op onze website om jouw innovatieve ambitie in food te realiseren. Maak het in Rotterdam. 

Deel deze pagina