Psychologie met Vitamine G: Ebru’s GreenPsy

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Ondernemerschap

Ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie, delen we het verhaal van Ebru, oprichtster van GreenPsy. Ebru’s passie voor psychologie en haar verlangen om therapie op een andere manier aan te bieden, hebben geleid tot het ontstaan van GreenPsy. Een plek waar fysieke en mentale gezondheid hand in hand gaan.

Ebru Unlu van GreenPsy vertelt haar verhaal ter gelegenheid van het jubileum 40 jaar Ondernemersbalie.
Ebru Unlu van GreenPsy © Frank Diemel

GreenPsy: Een nieuwe benadering van therapie

Ebru’s praktijk onderscheidt zich door haar innovatieve aanpak. “Ik wilde de dynamiek van therapie veranderen door beweging in de natuur (vitamine G) te integreren,” legt Ebru Unlu uit. Deze benadering van wandeltherapie, biedt cliënten een ontspannen en minder confronterend alternatief voor traditionele praatsessies. Ze vertelt dat het lopen naast elkaar, schouder aan schouder, een comfortabelere sfeer creëert. “Daarnaast draagt de verbinding met de natuur bij aan het welzijn van mijn cliënten.” vertelt ze. Ebru’s keuze voor de locatie van haar praktijk naast de Kralingse Plas was dan ook geen toeval. Dit gebied, waar ze van jongs af aan al kwam om te fietsen, joggen en ontspannen, had altijd al een speciale plek in haar hart. “Het Kralingse Bos is een deel van mijn jeugd en nu een essentieel onderdeel van mijn praktijk,” benadrukt Ebru.

De rol van de Ondernemersbalie

Bij de start van haar eigen onderneming 5 jaar geleden stond Ebru voor uitdagingen en onzekerheden. Het was de Ondernemersbalie die haar de weg wees in deze onbekende wereld. “In het begin wilde ik veel, maar ik wist niet hoe” deelt Ebru. “De Ondernemersbalie hielp mij met het nemen van de juiste stappen, van inschrijving tot het leggen van de juiste contacten.” Het was vooral de persoonlijke en geduldige benadering van de medewerkers van de Ondernemersbalie die Ebru het vertrouwen gaf om door te gaan met haar onderneming. “Er zijn geen domme vragen.” werd haar verzekerd, een filosofie die ze zelf ook aan haar cliënten overdraagt.

Bij de Ondernemersbalie kon ik met al mijn vragen terecht, domme vragen kennen zij niet.”

Ebru Unlu, GreenPsy

Advies voor ondernemers

Ebru biedt realistisch en motiverend advies voor andere ondernemers: “Durf te dromen, maar wees je ook bewust van de uitdagingen.” Ze erkent dat ondernemerschap niet alleen gaat over het najagen van dromen, maar ook over het onder ogen zien van potentiële risico’s. “Als ondernemer mag je fouten maken en risico’s nemen, het is belangrijk om deze zaken ook te bespreken, juist met de Ondernemersbalie!

Onderneem vanuit passie

Ebru vindt veel voldoening in haar werk vanuit de passie om anderen te helpen, haar nieuwsgierigheid naar de mens, en als grootste beloning een gezond en sterk systeem (het denken, voelen en doen) van haar cliënten. Een waardevol voorbeeld is een dame, die ondanks een succesvolle carrière kampte met plankenkoorts, paniekaanvallen en vliegangst. “Ze was al een topvrouw toen ze bij mij binnenstapte, maar ze kampte met aanzienlijke angsten,” vertelt Ebru. Na 9 maanden therapie zag Ebru een bijzondere verandering: een cliënt, die eerder worstelde met het spreken in het openbaar, was in staat om zelfverzekerd te communiceren en vloog de wereld over voor haar werk.

Wat mijn werk zo leuk maakt, is mensen op een positieve manier zien veranderen,”

Ebru (met een glimlach)

Ebru’s reis als ondernemer en psycholoog is een inspirerend voorbeeld van hoe passie, vernieuwing en de ondersteuning van instellingen zoals de Ondernemersbalie kunnen leiden tot succes.

40 jaar Ondernemersbalie – inspiratieverhalen

Rotterdam, de stad van vernieuwing en ondernemen, is de thuisbasis van veel ondernemers die gestart zijn bij de Rotterdamse Ondernemersbalie. Verhalen die een inspiratiebron voor velen zijn. In het kader van het 40-jarige jubileum van de Ondernemersbalie spraken we deze ondernemers. Je leest er alles over op onze jubileumpagina!

Label Ondernemersbalie 40 jaar ter illustratie

Deel deze pagina