>

Een nieuwe parel in de binnenstad

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In ontwikkeling: een nieuwe parel in de binnenstad

In de items In ontwikkeling besteden we aandacht aan nieuwe kantoren en (bedrijfs)locaties in ontwikkeling. We laten zien wat er in Rotterdam gebeurt. De mooie samenwerkingen tussen gemeente en verschillende partijen of juist wat anderen in Rotterdam mogelijk maken. Deze keer Forum II.

Achter de bouwborden rond de oude ABN -AMRO bank in het centrum van Rotterdam herrijst een nieuwe eyecatcher van de stad. Aan de transformatie van dit monumentale pand is heel wat vooraf gegaan. In IN Rotterdam geeft ontwikkelaar Multi een toelichting.

Rotterdam heeft potentie, de stad is in trek en onder andere de binnenstad is volop in ontwikkeling. Nu kwantiteit plaats, maakt voor kwaliteit zien ontwikkelaars als Multi hun kans. Françoise Dechesne, managing director Nederland en België bij Multi: ‘Het leuke aan deze stad is dat je hier als ontwikkelaar nog echt het verschil kunt maken’.

Al tien jaar geleden werd het monumentale pand van ABN-AMRO en de naastgelegen kantoren gekocht door Multi. Op dat moment een plek waar nog weinig te beleven was, maar wel een plek met potentie in hartje centrum. Het eerste ontwerp werd gemaakt, maar de crisis veranderde de ideeën. In 2015 werd het nieuwe idee voor forum II gemaakt. Nu versterken verschillende functies (wonen, winkels, kantoren en horeca) elkaar. Dit idee krijgt op dit moment vorm in het centrum. De binnenstad krijgt er een nieuwe parel bij.

In Rotterdam zijn er nog veel leegstaande kantoren. Teveel leegstand kan leiden tot prijsdrukking, slecht investeringsimago en aantasting van de leefbaarheid. De vraag om ruimte is de afgelopen tijd sterk toegenomen. Transformatie van kantoren naar woningen is een manier om de leefomgeving te verbeteren door leegstaande kantoren te laten verdwijnen en ook nog gedeeltelijk te voorzien in de woningvraag. Over het algemeen is de gemeente geen eigenaar van leegstaand vastgoed, maar een leefbare stad is van groot belang. De gemeente Rotterdam stimuleert en helpt daarom marktpartijen die willen transformeren. Meer informatie? Kijk hier.