>

Sociaal ondernemers creëren Eerlijk Werk

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tien Rotterdamse organisaties hebben eind vorige week een platform en keurmerk voor Eerlijk Werk gelanceerd. Dit nieuwe initiatief moet driehonderd Rotterdammers in een kwetsbare situatie een stap verder helpen in hun loopbaan.
 

Eerlijk Werk? Dat betekent volgens tien Rotterdamse organisaties (Buitenplaats Brienenoord, Rotterdamse Munt, Pluspunt Rotterdam, Tafelvanzeven, Voedseltuin Rotterdam, Wijkkeuken van Zuid, Buurtlab, Talentfabriek010, Hefpark en Botanische Tuin) dat geld verdienen geen hoofddoel, maar een middel is om Rotterdam beter, groener, gezonder, duurzamer en eerlijker te maken. Daarom hebben zij de krachten gebundeld en het platform 'Eerlijk Werk' gelanceerd. Het doel van deze sociaal ondernemers is om een steentje bij te dragen aan een samenleving waar iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen.

Eerlijk werk voor kwetsbare Rotterdammers

Dankzij het platform Eerlijk Werk kunnen Rotterdammers in een kwetsbare situatie aan de slag met dagactiviteiten, scholing en werk. Deze mensen ervaren bijvoorbeeld problemen als gevolg van een groot gat in hun loopbaan, een taalachterstand of een periode van dakloosheid. Dankzij het platform Eerlijk Werk ontwikkelen zij hun ‘vergeten’ talenten en kunnen ze aan de slag met werk dat loont. Dit kan een eerste opstapje zijn op weg naar bijvoorbeeld een leer-werktraject of betaalde baan. Door deze betrokkenheid zien de initiatiefnemers dat Rotterdammers gelukkiger worden, elkaar weer ontmoeten en minder zorg nodig hebben.

Initiatieven

Het werk dat Rotterdammers via het platform kunnen doen, draagt bij aan een groener, gezonder, duurzamer en eerlijker Rotterdam.  Bij de Voedseltuin gaan zij bijvoorbeeld op een duurzame manier seizoensgroenten produceren. Bij de Fietsenbank zorgen ze voor reparatie en onderhoud van rijwielen. Bij de Rotterdamse Munt maken ze lokaal geproduceerde muntthee en bij Tafelvanzeven en De Wijkkeuken van Zuid verzorgen ze catering met een verhaal.

Verdubbelen aantal maatplekken

Bij aanvang van het initiatief is er ruimte voor driehonderd Rotterdammers. De komende jaren willen de initiatiefnemers het aantal maakplekken minimaal verdubbelen. Om meer kansen op vrijwilligerswerk, dagbesteding, leren en werken te kunnen bieden, gaan ze intensiever samenwerken met hun ketenpartners.