>

L2Fiber voorziet eerste Rotterdammers van glasvezel

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het eerste huis in Rotterdam is op dinsdag 9 april aangesloten op razendsnel glasvezelinternet via een gloednieuw netwerk, vermeldt RTV Rijnmond.

Bewoners van de Vredenoordlaan in Kralingen waren de eerste die werden aangesloten op het netwerk van L2Fiber. L2Fiber wil binnen drie tot vijf jaar bijna 300 duizend huishoudens voorzien van glasvezel. De gemeente Rotterdam vindt een goede digitale infrastructuur belangrijk voor de toekomst van de stad en daarom ondersteunen we het project.

Consumenten die voorheen glasvezel wilden, moesten daarvoor aankloppen bij een provider. Die moesten dan speciaal per huishouden kabels trekken en een netwerk aanleggen, waarbij de kosten voor de consument waren. Door al een netwerk aan te leggen in een groot gedeelte van Rotterdam, wil L2Fiber zo'n snelle verbinding voor iedereen beschikbaar stellen. 

De eerste werkzaamheden begonnen een paar maanden geleden. Kralingen is als eerste aan de beurt en daarna volgt de rest van Rotterdam. Er moet alleen al 2400 kilometer aan geultjes worden gegraven om de kabels in te leggen. Die kabels hebben bij elkaar een lengte van tussen de 200 duizend en 300 duizend kilometer.

Het Rotterdamse glasvezelnetwerk wordt een open netwerk waarop verschillende providers hun diensten aan kunnen gaan bieden. De consument betaalt in dit geval geen aanlegkosten.

Bron: RTV Rijnmond