>

Extra voordelen ‘emissievrije ondernemers’

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ondernemers met elektrische voertuigen krijgen extra voordeel in Rotterdam.

Elektrische taxi’s, besloten busvervoer en vrachtwagens mogen voortaan op 19 busbanen rijden. Uitstootvrije bestel- en vrachtwagens krijgen ruimere laad- en lostijden in voetgangersgebieden. Zo wil de gemeente Rotterdam emissievrij vervoer in de stad stimuleren.

Voor elk van deze voordelen kunnen ondernemers een ontheffing aanvragen voor hun emissievrije voertuig, zoals een elektrische auto of vrachtwagen. Met deze ontheffingen kun je voertuigen beter gespreid inzetten én worden logistieke processen efficiënter.

Rijden op 19 busbanen

Met de ontheffing ‘medegebruik busbanen’ mogen emissievrije taxi’s, besloten busvervoer (zoals een bus met schoolleerlingen) en vrachtwagens gebruik maken van 19 busbanen in Rotterdam. Bekijk hier om welke busbanen het gaat.

Extra venstertijden laden en lossen

In een aantal voetgangersgebieden in het Rotterdamse centrum mogen ondernemers alleen laden en lossen tussen 5:00 en 10:30 uur. Emissievrije bestel- en vrachtvoertuigen (N1, N2 en  N3) komen in aanmerking voor de ontheffing ‘verruiming venstertijden’. Hiermee mogen zij op maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur laden en lossen in deze geselecteerde voetgangersgebieden.

De ontheffing ‘verruiming venstertijden’ is onderdeel van een pilot. De pilot loopt tot 1 april 2019.

Ontheffingen aanvragen

Meer weten of een ontheffing aanvragen: kijk op www.rotterdam.nl/ontheffing-busbanen en www.rotterdam.nl/ontheffing-venstertijden. Voor vragen kunt u bellen met 14 010.

Meer over elektrisch rijden in Rotterdam?

Kijk op rotterdam.nl/elektrischrijden en volg @RdamElektrisch op Twitter.