>

Energievoucher voor ondernemers

29 maart 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ondernemers op bedrijventerreinen die de duurzaamheid van hun bedrijfspand willen verbeteren kunnen vanaf vandaag een energievoucher aanvragen. Met de Energievoucher voor ondernemers kunnen zij een keuze maken tussen een energiescan, dakscan voor zonnepanelen of energiebesparingsadvies. De voucher bedraagt maximaal 700 euro.

Verduurzaming Rotterdamse bedrijventerreinen

Rotterdam streeft naar duurzame en energiezuinige bedrijventerreinen. Daar wordt op allerlei manieren aan gewerkt. Bijvoorbeeld door deze nieuwe subsidieregeling open te stellen om bedrijventerreinen te verduurzamen. Belangrijk, want het zuinig omgaan met energie en duurzame opwek draagt in grote mate bij aan de toekomstbestendigheid van bedrijventerreinen en daarmee aan de Rotterdamse klimaatdoelstellingen.

Power voor Rotterdam

De energievouchers voor de verduurzaming bedrijventerreinen zijn onderdeel van de campagne Power voor Rotterdam. Met deze campagne geeft de gemeente Rotterdam tips en adviezen aan bewoners, ondernemers en instellingen over de mogelijkheden van verduurzaming.

 


 

Meer informatie over de Energievoucher voor ondernemers

Voor wie?

De subsidie is beschikbaar voor MKB-ondernemers gelegen in een van de Rotterdamse stedelijke bedrijventerrein. Bent u ondernemer gevestigd op één van deze bedrijventerreinen? Dan kunt u aanspraak maken op deze subsidieregeling.

Waar kunt u de subsidie voor gebruiken?

U kunt de Energievoucher voor ondernemers op bedrijventerreinen voor de volgende duurzame maatregelen gebruiken:

  1. Energiescan: geeft onder andere inzicht in de kosten en opbrengsten van mogelijke energiebesparingsmaatregelen. Uit een energiescan volgt voor u een concreet en op maat gemaakt plan. De scan kunt u ook gebruiken om te voldoen aan wettelijke maatregelen (Wet milieubeheer-inrichting).
     
  2. Dakscan voor zonnepanelen: op veel bedrijfsdaken is er plek voor zonnepanelen. Een dakscan brengt de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw bedrijfsdak in beeld. Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht in hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsten, wat voor subsidiemogelijkheden u heeft en wat de terugverdientijd van uw investering zou zijn.
     
  3. Advies bij het uitvoeren van energiebesparingsmaatregelen: ondernemers kunnen via het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen verschillende offertes aanvragen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. U leest op de pagina van het subsidieloket welke maatregelen dit zijn. Leidt dit tot een investering? Dan kan voor de uit te voeren maatregel deze subsidie worden toegepast. De minimale investering bedraagt hierbij €1.500.

Wat zijn de voorwaarden?

De subsidie is bestemd voor in Rotterdam gevestigde MKB-ondernemers in één van de stedelijke bedrijventerreinen. Via het subsidieloket logt u in met eHerkenning. U vult daar de nodige gegevens in, waaronder een offerte van uw aanvraag. We hebben voor u al een lijst met enkele aanbieders geselecteerd. Uw aanvraag wordt beoordeeld op basis van deze gegevens. U ontvangt binnen 6 weken een reactie op uw aanvraag.

Waar aanvragen?

Aanvragen van de subsidie is gratis en doet u via het subsidieloket van de gemeente Rotterdam.

Wanneer aanvragen?

Ondernemers kunnen tot uiterlijk 1 november 2022 de subsidie aanvragen.

Waarom deze subsidieregeling?

Gemeente Rotterdam streeft naar duurzame en energiezuinige bedrijventerreinen. In het kader van de energietransitie wil de gemeente ondernemers stimuleren om te investeren in verduurzaming. Met behulp van deze subsidieregeling geeft de gemeente een aanzet hiervoor.