Energievouchers voor ondernemers op bedrijventerreinen

  • Inhoudstype:
    • Artikel
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid
Zonnepanelen op de daken van Hogeschool Rotterdam, mt de skyline op de achtergrond. De Energievouchers kunnen worden ingezet voor dakscan voor zonnepanelen.
Foto: Annelies de Wit

De subsidieregeling energievouchers is voor ondernemers op bedrijventerreinen die de duurzaamheid van hun bedrijfspand willen verbeteren. De Energievouchers kunnen worden ingezet voor een energiescan, dakscan voor zonnepanelen of energiebesparingsmaatregelen. Samen met een adviseur kunt u de werkzaamheden uit laten voeren.

Preferred suppliers vanuit de gemeente

Om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd, raden wij een preferred supplier vanuit de gemeente aan. Energiesnoeier, Stel, Energieke Regio, Stimular, Eneco en ICDuBo vallen onder deze lijst. Dit zijn partijen in de markt waarmee de gemeente goede ervaringen heeft of eerder mee heeft samengewerkt.

Eigen adviseur

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een eigen adviseur. Wel raden wij aan om het bedrijf waarmee u in zee gaat goed te controleren. Heeft deze bijvoorbeeld een keurmerk? Staan ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Ziet de website er verzorgd uit? Kunt u recensies vinden over het bedrijf? Werken ze samen met andere partners? Dat zijn belangrijke controlepunten voor het uitzoeken van een eigen adviseur om de Energievouchers in te zetten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u de werkzaamheden laat uitvoeren of de subsidie wilt aanvragen.

Aanvragen subsidie

Indien u gebruik wilt maken van de Energievouchers, kunt u deze nog tot 1 november 2022 aanvragen. Voor meer informatie over welke bedrijventerreinen onder de regeling vallen, de (offerte)voorwaarden en wat u dient mee te sturen voor de subsidieaanvraag, kunt u kijken op de website van de gemeente.  

Deel deze pagina