Wat betekent het voor ondernemers als Feyenoord kampioen wordt?

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Bereikbaarheid
  • Horeca
  • Horecagebiedsadviseur

Rotterdam maakt zich op voor een groot feest. Feyenoord kan aanstaande zondag 14 mei landskampioen worden als het wint van Go Ahead Eagles. Maandag 15 mei om 12.00 uur op en rondom de Coolsingel wordt Feyenoord feestelijk gehuldigd. Er worden zo’n 100 tot 150.000 blije supporters verwacht.

Mensenmassa tijden huldiging van Feyenoord in 2017
© Irene Hoekstra

Zondag komen ook veel supporters naar het centrum om de wedstrijd te volgen. Er zijn drie evenemententerreinen waar ze de wedstrijd op grote schermen kunnen zien: het Stadhuisplein, de Binnenrotte en het Willemsplein. Alleen supporters met een kaartje hebben toegang tot deze terreinen. Alle kaarten zijn uitverkocht.

Horecaondernemers

De gemeente streeft naar een gezellig en veilig verloop van de wedstrijddag en de huldiging en rekent daarbij op de medewerking van horecaondernemers. Zij hebben al een flyer ontvangen met de belangrijkste regels. Hier zijn de regels die gelden voor de horeca tijdens deze festiviteiten:

 1. Schenk geen drank in glas: Om de veiligheid te waarborgen, wordt gevraagd om geen drank in glazen te serveren.
 2. Houd je aan de Alcoholwet: Het is verboden om alcohol te schenken aan personen onder de 18 jaar. Zorg ervoor dat je de leeftijd van je gasten controleert.
 3. Werk samen met de autoriteiten: Er zullen politieagenten, handhavers en horecastewards aanwezig zijn in de stad om te zorgen voor een goed verloop. Werk samen met hen en volg hun instructies op.

Bewonersbrief

De huldiging is een feest voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. De bewoners en ondernemers in het centrum van Rotterdam kunnen enige hinder ondervinden van de beperkte bereikbaarheid van het centrum. Alle verkeersmaatregelen staan in de bijlage van de brief die op 10 mei naar alle bewoners en ondernemers in de omgeving is verstuurd.

Voor een goed en veilig verloop van de festiviteiten rekenen we op de medewerking van alle Rotterdammers.

Alle praktische zaken en veel gestelde vragen lees je op https://www.rotterdam.nl/huldiging-feyenoord .

Meer informatie

Alle informatie voor horecaondernemers is terug te vinden op onze horecapagina.

Heb je nog vragen of behoefte aan meer informate? Neem dan contact op met de horecagebiedsadviseur van jouw gebied. Een overzicht van de adviseurs vind je op onze horecapagina.

Deel deze pagina