• Inhoudstype:
    • Nieuws

Finalisten Rotterdamse Ondernemersprijs

Genomineerden Rotterdamse Ondernemersprijs en Wethouder Roos Vermeij
Foto: Gemeente Rotterdam

De finalisten van de Rotterdamse Ondernemersprijs en De Nieuwe Helden-prijs zijn bekend! Tijdens een lunch op het Rotterdamse stadhuis ontving wethouder Economie Roos Vermeij de genomineerden, jury en partners. Nog maar drie bedrijven dingen mee naar de Rotterdamse Ondernemersprijs, die op 17 mei in nieuwe stijl en met hernieuwd elan wordt uitgereikt in de iconische Rotterdamse Citrusveiling.

De drie finalisten

Eén van de drie finalisten wint over een paar weken de prestigieuze Rotterdamse Ondernemersprijs: de prijs voor de beste ondernemer in de metropool Rotterdam. Uit een recordaantal aanmeldingen selecteerde de jury drie finalisten. Ze komen uit uiteenlopende branches, maar stuk voor stuk uitzonderlijk presterende bedrijven. Wordt het Van Gelder Ridderkerk, een hypermoderne en duurzame leverancier van aardappels, groenten en fruit? Of Ampelmann, een bedrijf met internationale bekendheid dat met bijzonder technisch vernuft op wereldwijde schaal mensen en goederen op zee veilig laat oversteken? Of finalist Yource, de onbetwiste marktleider in de Benelux op het gebied van klantcontact? 

De Nieuwe Helden

Naast de bedrijven die kans maken op de Rotterdamse Ondernemersprijs, wordt op 17 mei ook De Nieuwe Helden-prijs uitgereikt. De Nieuwe Helden-prijs, verbonden aan VNO-NCW Rotterdam, draait om ondernemingen die weliswaar nog relatief jong en/of klein in omvang zijn, maar die bovenal innovatief zijn. En daarbij een positieve impact maken op een maatschappelijk relevant thema. De jury selecteerde drie finalisten voor De Nieuwe Helden-prijs: Drop and Loop, Current Werkt en Venturi Aviaton.

Genomineerden Nieuwe Helden prijs
Foto: Gemeente Rotterdam

Drop and Loop schudt de wereld van textielinzameling op: het bedrijf verzamelt kleding en textiel in innovatieve inzamelautomaten. Het beloont consumenten direct voor het inleveren en geeft zo de kleding een tweede leven. Current Werkt helpt kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, specifiek voor mensen met een detentieachtergrond. Dat doet het bedrijf met een ongekend hoog slagingspercentage. Tot slot maakt het spraakmakende Venturi Aviaton kans op de Nieuwe Helden-prijs. Dit bedrijf is de ontwikkeling gestart van volledig elektrische vliegtuigen voor passagiersvervoer.

Over de Rotterdamse Ondernemersprijs

De Rotterdamse Ondernemersprijs is dé award voor ondernemerschap in de metropool Rotterdam. Het vormt daarbij een podium dat de erkenning van excellent ondernemerschap centraal stelt. De oorsprong van de Rotterdamse Ondernemersprijs ligt bij de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. Zij hebben het platform opgezet voor het stimuleren van ondernemerschap in de stad. Rotterdam is de snelst groeiende regio op ondernemersgebied en een award als de Rotterdamse Ondernemersprijs heeft daarvoor de volle aandacht.

De uitreiking van de prijs vindt dit jaar plaats op 17 mei 2022. Bekijk het programma en bestel je ticket via onze agenda.

Deel deze pagina