>

Foutloze meterstanden dankzij Rotterdamse startup

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

UNIIQ Brick

Tijdens het Informal Investors Diner op dinsdagavond 28 november reikte wethouder Barbara Kathmann (o.a economie) de UNIIQ Brick uit aan Clockworks.

De Rotterdamse startup heeft een nieuwe slimme oplossing bedacht om alle water-, gas- en electriciteitsmeters automatisch af te lezen met de camera van je mobiele telefoon.  Clockworks ontvangt nu een investering van €300.000 uit het Zuid-Hollandse proof-of-conceptfonds UNIIQ, waarmee de startup hun innovatie verder kan ontwikkelen.

Tijdens het diner roemde de wethouders de investeerders die investeren in het Rotterdamse ecosysteem: “Met alle ontwikkelingen, zoals de energietransitie, digitalisering, next economy, etc., heeft Rotterdam een excellent innovatief ecosysteem nodig met investeerders en hubs die goed met elkaar verbonden zijn. Een ecosysteem met start-ups en scale-ups met lef, die groot denken en zorgen voor innovatie, productiviteit en werkgelegenheid. Door de inzet en inbreng van investeerders hebben we al heel veel bereikt. Maar het kan altijd beter. Om startende ondernemers beter en sneller toegang te bieden tot alles wat ze nodig hebben om succesvol te kunnen ondernemen. Daarom gaat de gemeente Rotterdam, samen met innovatiepartners, werken aan StartUpRotterdam om het innovatie ecosysteem te versterken en Rotterdam internationaal beter op de kaart te zetten als ondernemersstad.”

Informal Investor diner

Het informal investor diner vond plaats in Burgerzaal van het stadhuis en is met deze 3e editie een jaarlijkse traditie aan het worden. De avond werd georganiseerd door het Venture Café Rotterdam en stond in het teken van het van verbinden van Rotterdamse investeerders, innovators en diverse innovatiepartners met die de gemeente samenwerkt om het innovatie ecosysteem in Rotterdam te versterken. Met ruim 50 aanwezigen, was het diner een groot succes. Het diner werd afgesloten met een krachtige statement van Barbara Kathmann “We moeten meer lullen over hoe goed we in Rotterdam poetsen”. Die positieve woorden werden met veel enthousiasme ontvangen.

FundsUp presenteerder tijdens het diner hun ‘tinder-achtige’ tool om startups en investeerders aan elkaar te koppelen. Deze tool is in opdracht van de Gemeente Rotterdam en Innovation Quarter een ontwikkeld. Ook werd het recentelijk uitgebrachte rapport over het ‘ Angel investment landschap in Nederland’ kort toegelicht door de Angel Academy. Patrick Polak nam de zaal mee in zijn ervaring van 21 jaar als Venture Capitalist en benadrukte dat het niet makkelijk is om van startup te groeien naar een scale-up. Het MKB is de grootste banenmotor van Rotterdam. Volgens hem ligt de grootste uitdaging van innovatie binnen het MKB. Daarnaast is het steeds belangrijker om samen te innoveren en te investeren in talent.

UNIIQ

UNIIQ is een investeringsfonds van € 22 mln. gericht op de proof-of-concept fase. UNIIQ helpt ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. Zij bieden ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Het fonds is opgericht door een consortium bestaande uit Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. UNIIQ is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Leiden. Het fondsmanagement wordt uitgevoerd door InnovationQuarter.