Fatima en Jihane geven geur aan Rotterdam

  • Inhoudstype:
    • Verhaal
  • Thema’s:
    • Digitaal
Fatima staat met trots in de zeepwinkel Freshka
Foto © Levien Willemse

Fatima reisde de hele wereld over voordat ze neerstreek in Rotterdam. Ze kwam hier om haar droom waar te maken: een eigen zeepjes- en cosmeticawinkel. Met haar nicht Jihane begon ze Freshka Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg. Net nieuw in Rotterdam en gelijk starten met ondernemen, hoe doe je dat?

Samen met Jihane bezocht Fatima verschillende landen rond de Middellandse Zee in een zoektocht naar de lekkerste zepen en geurtjes. Van de beroemde Aleppo zeep tot Spaanse zepen en van de beste Marseille zepen tot die uit Marokko. Het was Fatima’s ambitie om Rotterdam kennis te laten maken met de geuren van de wereld, iets wat zij hier nog miste.

De ideale combinatie

Fatima is geboren in Marokko en woonde daarna lange tijd in Frankrijk. Hier is haar passie voor zeep en geurtjes ontstaan. Jihane is Nederlandse en heeft door haar werk als financieel adviseur ervaring in de Rotterdamse ondernemerswereld. Toen Fatima in 2019 naar Nederland kwam, bedacht ze met Jihane Freshka Rotterdam: een plek gevuld met zeep, geurtjes en cosmetica afkomstig uit alle windstreken, mét oog voor mens en natuur. Combineer Fatima’s creativiteit en haar passie voor ambachtelijke zeepjes en geuren met de zakelijke kennis van Jihane, en je hebt de perfecte combinatie om in hartje Rotterdam een florerende onderneming te beginnen. 

Twee dames staan in zeepwinkel Freshka
© Levien Willemse

Ambities

Snel na de opening van Freshka ging Rotterdam in lockdown. “Alhoewel cosmeticawinkels essentieel zijn, en dus openbleven, had de lockdown nog steeds grote invloed op de winkel. In coronatijd verplaatste de drukte van de fysieke winkel zich naar de webshop. Het is fijn om op een webshop terug te kunnen vallen, maar voor een cosmeticawinkel moet je producten kunnen zien, voelen en ruiken. Mooi dat Rotterdammers en bezoekers van de stad onze winkel weer volop kunnen opzoeken om de producten te ontdekken. Want om onze liefde voor de producten te zien, moet je bij ons in de winkel komen.”

Ondernemen010: voor startende ondernemers

Als je net als Fatima nog niet zo lang in Nederland woont, komt er als startende ondernemer veel op je af. Ondernemen010 helpt je graag op weg om vanuit jouw persoonlijke situatie een bedrijf te starten. En bijvoorbeeld digitalisering vanaf het begin slim en concreet aan te pakken. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Kijk rond op onze website om jouw droom uit de startblokken te krijgen. Maak het in Rotterdam.

Deel deze pagina