Gebied Gerichte Aanpak (GGA) bodemverontreinigingen havengebied

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Maritiem
    • Regelen

Heb je een bedrijf in het havengebied? Of werk je bij een havenbedrijf? Dan is meedoen aan de Gebied Gerichte Aanpak (GGA) bodem en grondwater misschien interessant voor jou.

GebiedsGerichte Aanpak bodemverontreinigingen havengebied
© Irene Hoekstra

In het Rotterdamse havengebied is op verschillende plekken de bodem en het grondwater verontreinigd. Dit komt omdat er al lang industrie staat. Om de problemen met de verontreiniging op te lossen is de GGA gemaakt.

De gemeente begon in 2019 de proef GGA Bodem in de Botlek. Vanaf 2021 gebruikt de gemeente deze aanpak in de hele haven. De aanpak wordt niet gebruikt in Maasvlakte I en II en de woonkernen Heijplaat, Pernis en Rozenburg.

Vandaag starten kan!

Ligt jouw bedrijf in het havengebied en wil je deelnemen aan de Gebied Gerichte Aanpak? Meld je dan aan bij de gebiedscoördinator (DCMR) voor een eerste afspraak met het Bodemloket.

Havenbedrijf wil contract op GGA aanpassen

Het Havenbedrijf is bereid om met de deelnemers aan de GGA aangepaste afspraken te maken over het ‘schoon’ terugleveren van uitgegeven terreinen. Zo hoeven deelnemers niet nog een keer te saneren bij teruggave van terreinen.

Documenten

Deze documenten kun je opvragen per e-mail:

  • Beleidsregel gebiedsgerichte aanpak van bodem en grondwater havengebied Rotterdam (inclusief toelichting en richtlijn LBPg)
  • achtergrondinformatie grondwatermodel havengebied Rotterdam

Meer informatie

Wi je meer informatie over de GGA? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de gebiedscoördinator.

Meer lezen over maritiem ondernemen?

Kijk op de pagina: Maritiem ondernemen

Deel deze pagina