>

Geef voedseloverschotten een waardevolle bestemming

3 mei 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Voedselverspilling gaat niet door de maag. In het Rotterdams Klimaatakkoord werken partijen samen om CO2-uitstoot in 10 jaar te halveren. Voedselverspilling verminderen is hiervan een belangrijk onderdeel.

Minder voedsel verspillen is beter voor mens en milieu

De voedselsector, waaronder productie, transport, verkoop en consumptie, is verantwoordelijk voor maar liefst 25 procent van de totale broeikasgasemissies in Nederland. Een derde van het voedsel wordt verspild. Van het voedsel dat Rotterdam binnenkomt wordt 14 procent verspild. Daarmee hebben we de uitdaging om bijna 40.000 ton voedsel te redden. Hiervan kunnen 100.000 Rotterdammers een jaar lang eten.

Shareaty speelt in op het tegengaan van voedselverspilling door ervoor te zorgen dat voedseloverschotten een waardevolle bestemming krijgen. Dit doen we door voedseloverschotten op te halen bij bedrijven en te leveren aan sociale restaurants, die hiermee maaltijden maken voor kwetsbare mensen.

HULPVRAAG:

Shareaty, een Rotterdams initiatief dat al 75.000 kilo voedselverspilling omzette in 100.000 maaltijden, is op zoek naar een diepvriesopslag voor 20 – 25 pallets in de regio Rotterdam.

Vaak voor deels directe doorlevering binnen een aantal uren (cross docking), de rest als extra ruimte voor permanente diepvriesopslag van 6-9 pallets ingevroren voedsel (min -20C). Wie oh wie kan Berend Maten en zijn fantastische team helpen aan een locatie die de extra ruimte wil delen met dit initiatief? Tips mag je gelijk delen met Berend: berend@shareaty.nl.

Meer informatie lees je op de website van Shareaty.