Geld voor jouw winkelstraat

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Coronaloket010
  • Regelen
  • Transformatie en ontwikkeling
  • Vitale Kerngebieden
Man loopt met handen in de zak door winkelstraat
© Tino van den Berg

Heb jij goede ideeën om jouw winkelstraat aantrekkelijker te maken? Dan helpt de gemeente jou door jouw initiatief financieel te ondersteunen. Van de plaatsing van bloembakken of kunst in de etalage. Van de organisatie van een zomerfeest of braderie tot een online promotiecampagne. Check de mogelijkheden en maak er gebruik van!

Ondernemers uit winkelstraten zijn hard geraakt door de coronacrisis. De gemeente Rotterdam heeft daarom een subsidieregeling in het leven geroepen met het doel de aantrekkelijkheid van winkelgebieden te vergroten en de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen.

100% subsidie voor jouw idee

Of het nu gaat om de organisatie van een evenement, zoals een karaoke of braderie, de promotie van het winkelgebied, bijvoorbeeld met een online campagne, of de aankleding van de etalages in de straat. Het draagt allemaal bij aan de aantrekkelijkheid van het gebied. Dat is goed voor de straat en goed voor de zaken. En daar draagt de gemeente graag aan bij. De subsidieregeling betreft een 100% subsidie, dat wil zeggen dat je geen eigen geld hoeft in te brengen. Tenzij de totale kosten hoger zijn dan het subsidiebedrag natuurlijk. Het is een eenmalige subsidie van maximaal € 5.000 per winkelstraat of winkelcentrum. Daar kun je leuke dingen van doen voor jouw straat.

Voor collectieven én winkeliers

Mooi aan deze regeling is dat ook ondernemers die niet georganiseerd zijn in een BIZ of winkeliersvereniging in aanmerking kunnen komen. De regeling kan namelijk ook door een informeel samenwerkingsverband van ondernemers aangevraagd worden. Ten minste acht ondernemers uit het desbetreffende winkelgebied moeten dan de aanvraag ondersteunen. Mooi toch om dit samen met je collega ondernemers uit de straat te ondernemen?

Welke gebieden komen in aanmerking?

Je kunt een aanvraag indienen als jouw winkelgebied deel uitmaakt van de winkelgebieden zoals deze zijn opgenomen in de gebiedskoersen detailhandel Rotterdam 2022-2025. Zie voor een overzicht van deze winkelgebieden de PDF hieronder.

Hoe vraag je aan?

Ondernemers uit een winkelstraat of winkelcentrum kunnen een Subsidie aantrekkelijk winkelgebied | Rotterdam.nl De aanvraag wordt natuurlijk ingediend voorafgaand aan de start van de uitvoering van de activiteit(en). De activiteit(en) worden uiterlijk 31 december 2022 uitgevoerd. Toekenning van de subsidie vindt plaats op basis van de volgorde van indiening van een complete aanvraag (tot uiterlijk 1 december 2022). Dus wees er snel bij, want wie het eerst komt, én op = op. De regeling kan ook nog gecombineerd worden met de reeds bestaande subsidieregeling ‘winkelgebieden en bedrijventerreinen’.

Deel jouw initiatief online

Trots op jouw gesubsidieerde initiatief? Deel het dan online met leuke foto’s, tag @ondernemen010 op Instagram, Facebook of Twitter. Of deel het op LinkedIn en tag Stadsontwikkeling Rotterdam. En inspireer je collega-ondernemers!

Meer informatie

Meer informatie over de subsidieregeling Geld Voor Jouw Winkelstraat vind je op de site van de gemeente. Ga naar Rotterdam.nl voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie.

Deel deze pagina