>

Gemeente Rotterdam roept haar ambtenaren op in te kopen bij lokale ondernemers

6 november 2020

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gemeente Rotterdam koopt nog meer dan anders lokaal in. Het college besloot op 3 november tot deze tijdelijke maatregel vanwege de huidige COVID-19 omstandigheden en de noodzaak om de lokale economie draaiende te houden.

Het stimuleren van onze lokale economie, werkgelegenheid en lokale ondernemers is op dit moment een heel belangrijke doelstelling voor de gemeente. Normaal gesproken werkt de gemeente met vaste leveranciers na een aanbestedingentraject. Het college heeft een tijdelijke maatregel genomen waardoor tot 1 juli 2021 ook buiten deze vaste leveranciers ingekocht kan worden. Ambtenaren ontvingen via het intranet van de gemeente Rotterdam de oproep om meer lokaal in te kopen.  

‘Lokaal winkelen-campagne’ voor Rotterdammers

De gemeente koopt niet alleen zelf lokaal in, maar stimuleert ook Rotterdammers lokaal te kopen met de campagne ‘Sterker door lokaal (online) winkelen’. De gemeente Rotterdam en MKB Rotterdam Rijnmond hebben een overzichtskaart gemaakt van Rotterdamse winkels en horeca die online hun producten aanbieden. Je vindt dit overzicht hier: https://mkb-rotterdam.nl/interactieve-kaart/. Deze lijst is nog lang niet compleet. Meld je hier aan!

Hulp nodig bij het online zichtbaar maken van jouw onderneming?

Het is juist in deze tijd van groot belang om online goed vindbaar, zichtbaar én bereikbaar voor klanten te zijn. In de digitale goodiebag vind je daarom informatie die je kan helpen bij het versneld of intensiever online gaan van jouw onderneming. Klik hier voor de digitale goodiebag.