>

Gemeente Rotterdam verloot 5 groene gevels

18 november 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gemeente Rotterdam verloot 5 groene gevels

Vind jij groen en duurzaam ondernemen belangrijk? De gemeente Rotterdam ook! Daarom zoekt de gemeente ondernemers die hun hek of gevel groen willen maken. Bij wijze van proef betaalt de gemeente bij vijf ondernemers de aanleg en het onderhoud.

Dit college van burgemeester en wethouders wil 20 hectare extra groen in de stad realiseren. Omdat maar 40 procent van de stadsgrond in eigendom van de gemeente is, wordt de samenwerking met onder andere bedrijven en ondernemers gezocht. Op bedrijventerreinen, kantoorlocaties en in winkelgebieden is nog veel groene winst te behalen. Groen maakt een werklocatie niet alleen aantrekkelijker, maar kan ook bijvoorbeeld hitte of wateroverlast verminderen. Daarom wil de gemeente onderzoeken of ‘verticaal groen’ dezelfde positieve effecten geeft. Bij verticaal groen kun je denken aan heggen of klimplanten.

Twee jaar onderhoud
Wij gaan met grondgebonden groen aan de slag. Dat wil zeggen dat het groen niet in plantenbakken groeit, maar rechtstreeks in de grond. Op die manier draagt het bij aan de opvang van regenwater en is het minder kwetsbaar voor droogte in de zomer. De gemeente betaalt de aanleg en de eerste twee jaar onderhoud, daarna moet je het zelf bijhouden. Bij de aanleg en plantkeuze is een minimum aan onderhoud ons streven, bijvoorbeeld maximaal twee keer per jaar snoeien.

Meedoen?
Meedoen met deze proef? Mail vóór 17 december een foto van de locatie en je contactgegevens naar Judith Marcellis van de gemeente Rotterdam. Als je je bedrijfspand huurt, is het van belang dat je schriftelijke toestemming hebt van de eigenaar.

 

Meer groene ambities?

Heb je iets anders in gedachten om groen te maken? Het team van het actieprogramma 'Rotterdam gaat voor groen' bespreekt graag je ideeën en de mogelijkheden. Kansrijke ideeën kunnen wij gezamenlijk uitwerken. Daarnaast geeft de gemeente subsidie voor de aanleg van groen en voor waterberging, zowel op daken als op straat.