Drie start-ups door naar Get in the Ring Global

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Donderdag 16 november was Rotterdam de trotse gastheer van Get in the Ring Nederland.

Met steun van EY en de gemeente Rotterdam organiseerde het Erasmus Center for Entrepreneurship de Nederlandse editie van Get in the Ring. Daar ontmoetten 250 start-ups uit het hele land investeerders en streden zij in drie gewichtsklassen om de titel beste start-up van Nederland.

De drie winnaars winnen een jaar lang toegang tot EY Finance Navigator, een financieel platform voor start-ups. Daarnaast zijn ze bij de wereldwijde eindronde, eind mei in Cascais, Portugal.

Drie Nederlandse winnaars

Dementie-technologie start-up Kozie pakte de winst in de lightweight. Kozie ontwikkelt multi-sensor technologie die de belevingswereld van mensen met dementie vergroot, zodat dementerende door middel van bijvoorbeeld een muziekkussen of muziekkleed herinneringen uit hun jeugd kunnen terughalen. De middleweight winnaar is LABFRESH. LABFRESH verkoopt kleding van een speciaal materiaal dat niet vies kan worden en waarin geen luchtjes blijven hangen. De heavyweight winnaar Convious is een platform waarop mensen tickets kunnen kopen, maar zelf de prijs kunnen bepalen.

Meer innovatie in Rotterdam

Aanstaande donderdag vindt de Clean Tech Summit plaats in het WTC. Hier treffen start-ups en scale-ups zestig grote investeerders uit binnen- en buitenland voor een nieuwe ronde één-op-één gesprekken, sessies en workshops. De gemeente Rotterdam ondersteunt actief innovatie in de regio, als drijvende kracht achter de nieuwe economie. Via evenementen als deze, netwerkondersteuning en fieldlabs die theoretische voordelen omzetten in praktische kansen.