>

Gezocht: (on)haalbare duurzame innovaties in circulair materiaalgebruik

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actief in de proces- en maakindustrie? Staan continue innovatie en een hoge mate van specialisatie in jouw bedrijf centraal? Zie je het verduurzamen van producten en productieprocessen als onderscheidende factor voor toekomstgerichte groei?

Wanneer je in de conceptfase zit of op het punt staat te investeren en je wilt de risico’s goed in kaart brengen, dan is GIST interessant voor jou! Dien tussen 15 januari en 15 maart 2019 een voorstel in bij de projectcoördinator en ontvang steun bij het realiseren van deze doelstellingen.

We lichten elke periode een andere uitdaging uit. In deze ronde richten we ons op het thema ‘circulair materiaalgebruik’ en kun je hiervoor een projectvoorstel indienen.

GIST: Een antwoord op de vraag

GIST staat voor 'Growing Industry trough a Sustainability Transition' en versnelt de transitie naar een schone proces- en maakindustrie in de grensregio Nederland-Vlaanderen. GIST helpt ondernemers als ze een haalbaarheidsonderzoek nodig hebben dat aan de prijzige kant is en met het opzetten én financieren van een FEED-haalbaarheidsonderzoek. We zijn op zoek naar innovaties die bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ proces- en maakindustrie.

Haalbaarheidsonderzoek

Heb je al eens gehoord over de ‘valley of death’? Het grote gat tussen ideeën voor verduurzaming en innovatie aan de ene kant, met aan de andere kant bedrijven die zoeken naar vernieuwingen die al uitgebreid getoetst en getest zijn. Kan jóuw idee echt een product of dienst worden? Is het idee inderdaad antwoord op een vraag uit de industrie? Kun je het toepassen bij bestaande bedrijven? Onzekerheid voedt de valley of death, maar een haalbaarheidsonderzoek brengt je dichterbij de volgende stap.

Doe mee en krijg financiering voor een haalbaarheidsstudie

Om je innovatie vooruit te helpen kun je een projectvoorstel indienen bij de GIST-partners. Je hebt de keuze tussen de FEED-haalbaarheidsstudie en de FEED-light haalbaarheidsstudie. Op deze website lees je meer over de ins en outs van deze kans.

Als je een projectvoorstel hebt, kun je het Aanvraagformulier GIST haalbaarheidsstudie invullen. In sommige gevallen moet je specifieke bijlagen toevoegen, dat staat duidelijk aangegeven. Wanneer je nog vragen hebt, helpen we je er natuurlijk graag bij. Je vindt het aanvraagformulier en bijlagen op de site van onze partner Cleantech Flanders. Het voorstel met bijbehorende documenten stuur je uiteindelijk per e-mail naar hen op.

Waarom doen we dit?

We zijn blij met de proces- en maakindustrie: goed voor onze economie én voor onze werkgelegenheid. Om te zorgen dat dat zo blijft, moeten bedrijven vernieuwen en vergroenen. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Wanneer innovaties werken op grote schaal werken, nemen andere bedrijven deze ideeën over. Daar helpen we graag bij!

“Wij” zijn Clean Tech Delta, Cleantech Flanders en de gemeente Rotterdam. Onze hulp wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, via Interreg: het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de Provincie Belgisch Limburg en het ministerie van Economische Zaken en Kilmaat.