>

Gezocht: (on)haalbare duurzame innovaties

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actief in de proces- en maakindustrie?

Dan heb je vast al een gehoord over de ‘valley of death’. Het grote gat tussen ideeën voor verduurzaming en innovatie aan de ene kant, met aan de andere kant bedrijven die zoeken naar vernieuwingen die al uitgebreid getoetst en getest zijn.

Kán jouw idee echt een product of dienst worden? Is het idee inderdaad antwoord op een vraag uit de industrie? Kun je het toepassen bij bestaande bedrijven? Onzekerheid voedt de valley of death, maar een haalbaarheidsonderzoek brengt je dichterbij de volgende stap.

Een antwoord op de vraag
GIST helpt je als je een haalbaarheidsonderzoek nodig hebt, maar aan de prijzige kant is. GIST ondersteunt je met het opzetten én financieren van de externe kosten die een FEED-haalbaarheidsonderzoek met zich mee brengt. We zoeken innovaties die bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ proces- en maakindustrie. Zit je in de conceptfase, sta je op het punt te investeren en wil je de risico’s goed in kaart brengen? Dan is GIST waarschijnlijk iets voor jou.

We pakken steeds andere uitdagingen aan in verschillende rondes. Tot 31 augustus 2018 richten we ons op het thema energie en kun je hiervoor een voorstel doen.

Doe mee en krijg financiering voor een haalbaarheidsstudie
Om je innovatie vooruit te helpen kun je een projectvoorstel indienen bij de GIST-partners. Je hebt de keuze tussen de FEED-haalbaarheidsstudie en de FEED-light haalbaarheidsstudie. Op deze website lees je meer over de ins en outs.

Als je een projectvoorstel hebt, kun je het Aanvraagformulier GIST haalbaarheidsstudie invullen. In sommige gevallen moet je bijlagen toevoegen, dat staat duidelijk aangegeven en als je het toch vergeet zullen we je er aan herinneren.

Je vindt het aanvraagformulier en bijlagen op de site van onze partner Cleantech Flanders. Het voorstel met bijbehorende documenten stuur je per mail naar hen op.

Waarom doen we dit?
We zijn blij met de proces- en maakindustrie: goed voor onze economie én voor onze werkgelegenheid. Om te zorgen dat dat zo blijft, moeten bedrijven vernieuwen en vergroenen. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Wanneer innovaties werken op grote schaal werken, nemen andere bedrijven deze ideeën over. Daar helpen we graag bij!

“Wij” zijn Clean Tech Delta, Cleantech Flanders en de gemeente Rotterdam. Onze hulp wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, via Interreg: het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.