Goed aannemen 010: personeel vinden met een tool

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Arbeidsmarkt
    • Ondernemerschap

Overal zien we de gevolgen van personeelstekorten. Horecazaken zijn vaker dicht, pakketjes worden minder frequent gebracht en vacatures staan geruime tijd open. Terwijl ruim 30.000 Rotterdammers niet aan het werk zijn. VoorGoed Agency heeft in samenwerking met THRIVE Institute onderzoek gedaan naar de behoefte van Rotterdamse ondernemers. Op basis daarvan is de tool Goed Aannemen 010 ontwikkeld. Je kunt er direct mee aan de slag op zoek naar goed personeel!

Campagnebeed Goed Aannemen 010 tool. Beeld ter illustratie.
© VoorGoed Agency

Onbenut arbeidspotentieel – OPwerkers

De groep werkzoekenden met Onbenut Arbeidspotentieel (OP) noemt VoorGoed OPwerkers. Bij deze groep ligt een grote kans voor het bedrijfsleven. Daarvoor is er nu dus een tool die het Rotterdamse midden- en kleinbedrijf kan ondersteunen bij het aannemen van deze OPwerkers.

Goed Aannemen 010

Het aannemen van OPwerkers kan van grote waarde zijn voor een bedrijf. Ze helpen bij het invullen van vacatures en zijn een bron van energie op de werkvloer. Met hun kwaliteiten dragen ze bij aan een betere werksfeer en productiviteit. En behalve dat het zakelijk slim is, is het ook een hele mooie manier om iemand een kans te geven en zo iets terug te doen voor de stad. Bedrijven kunnen met de tool passend advies krijgen om het proces te vergemakkelijken. De tool Goed Aannemen 010 helpt werkgevers namelijk bij het vinden, aannemen en begeleiden van een nieuwe werknemer.

Mkb Actieprogramma

De Goed Aannemen010 tool (Goedaannemen010.nl) slaat de brug tussen werkgevers en mensen met een onbenut arbeidspotentieel, de OPwerkers. Er zijn al tal van initiatieven, loketten en organisaties die werkgevers kunnen helpen en deze tool maakt de verschillende routes inzichtelijk. De tool is onderdeel van het Mkb actieprogramma dat de gemeente Rotterdam samen met partners en ondernemers heeft gelanceerd in maart jl.

Dit soort initiatieven helpen om door trial and error de dienstverlening voor de bedrijven en de Rotterdammers te verbeteren en versterken.

Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur)

Meer informatie

VoorGoed Agency

Stichting Voor Goed is de aanjager van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. Ze zijn er voor alle ondernemers die met maatschappelijke en sociale oplossingen bijdragen aan de complexe vraagstukken waar onze stad mee te maken krijgt. Voor Goed houdt zich bezig met het versterken en professionaliseren van het sociaal ondernemerschapsklimaat in Rotterdam door o.a. kennis- en netwerk events te organiseren, samenwerkingen aan te gaan met diverse partnerorganisaties in de stad en ondersteuning te bieden aan Rotterdamse MKB bedrijven die socialer willen ondernemen. Met als doel: van sociaal ondernemerschap de norm maken.

Sociaal ondernemen

Veel ondernemers willen graag een steentje bijdragen aan een mooiere en betere stad. Wanneer het je primaire doelstelling is om bij te dragen aan een betere wereld noemen we dat vaak sociaal ondernemen. Of impact maken. En Rotterdam staat bol van dat soort goede initiatieven. Voor Goed, aanjagers van sociaal ondernemerschap, brengt deze Rotterdamse sociale ondernemers verder. Met advies en raad en daad. Samen impact maken, hoe mooi is dat? Lees erover op onze site. 

Mkb Actieprogramma

Het mkb vormt de ruggengraat van de stadseconomie en verdient een betere dienstverlening, minder regels waar mogelijk, meer ruimte om te ondernemen, korte metten met de lokettenjungle, investeringen in netwerken en gemeentelijke ondersteuning in raad en daad. Hiervoor heeft de gemeente Rotterdam samen met partners en ondernemers het Mkb actieprogramma gelanceerd.  Meer informatie over het Mkb Actieprogramma leest je hier terug op onze site. 

Deel deze pagina