Goudsesingel op de schop

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Logistiek

De gemeente is druk bezig om de Goudsesingel veiliger te maken voor alle weggebruikers. Volgende week is de zuidelijke kant van het kruispunt met de Vondelweg aan de beurt. 

Een impressie van het vernieuwde kruispunt met de Vondelweg
Een impressie van het vernieuwde kruispunt met de Vondelweg

Werkzaamheden nog tot 2025

In april zijn de werkzaamheden op de Goudsesingel al begonnen. Het project is opgedeeld in verschillende fasen. Volgende week, op maandag 1 juli, is het zuidelijke gedeelte van het kruispunt met de Vondelweg aan de beurt. Halverwege augustus begint de gemeente met het werk aan de noordzijde van de Goudsesingel.

Op rotterdam.nl/werkzaamheden-goudsesingel is te zien welke omleidingsroutes er gelden. De werkzaamheden duren nog tot begin februari 2025.

Veiligheid verbeteren

De gemeente wil de Goudsesingel veiliger maken voor alle weggebruikers, omdat er veel ongelukken gebeuren op de kruispunten met de Jonker Fransstraat en de Vondelweg.

Wat gaat er precies gebeuren? Fietsers krijgen op de kruispunten meer ruimte en eigen, veilige ‘wachtplekken’ om het oversteken veiliger te maken. Daarnaast krijgt het afslaande autoverkeer, waar mogelijk, niet meer gelijktijdig groen licht met fietsers die rechtdoor gaan.

Maar er gebeurt nog meer. De gemeente vervangt ook de riolering aan de noordzijde van de Goudsesingel en de westzijde van de Vondelweg. Op de kruispunten met de Vondelweg en Jonker Fransstraat komen nieuwe verkeerslichten en de Goudsesingel krijgt nieuw asfalt.

Bovendien wordt de Goudsesingel groener: kleine stukken stoep maken plaats voor nieuwe groenstroken.

Meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op rotterdam.nl/goudsesingel.

Deel deze pagina