>

Green Award Foundation viert 25 jarig bestaan

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vertegenwoordigers uit de internationale maritieme industrie komen vandaag bij elkaar tijdens de ‘Green Award 25 years Anniversary Conference’ in het Rotterdam Mainport Hotel.

Schone en veilige scheepvaart

Bij de oprichting van Green Award Foundation in 1994 hadden de Rotterdamse initiatiefnemers een helderde ambitie om een schone en veilige scheepvaart te stimuleren en deze is vandaag actueler dan ooit. 'De Stichting Green Award heeft hier een bewezen toegevoegde waarde bij zowel de binnen- als ook zeevaart.’Dat zegt Barbara Kathmann, wethouder Economie van de gemeente Rotterdam, bij de opening van de conferentie. Belangrijke duurzaamheidsthema’s en innovaties, zoals energietransitie en autonoom varen komen vandaag aan de orde.  

Samen kennis ontwikkelen

‘We hebben een gezamenlijke missie, aldus Kathmann. ‘Voor Rotterdam is het belangrijk te werken aan een duurzame woon- en werkomgeving. En internationaal gezien kunnen we onze positie als Maritime Capital of Europe verder versterken door samen te werken aan hoogwaardige innovatieprojecten. Samen te streven naar goede regelgeving die vernieuwing stimuleert. En samen kennis en expertise te ontwikkelen voor een efficiënte, veilige en duurzame scheepvaart. Dat is mogelijk omdat alle partijen in de maritieme keten hier aanwezig zijn om de vernieuwing vorm te geven, van haven en maritieme dienstverleners, commodity traders en reders tot startups, MKB-bedrijven en wereldspelers. In Rotterdam, de maritieme hoofdstad van Europa, kan het.