>
Foto: Gemeente Rotterdam

Grote werkzaamheden op Zuid deze zomer

7 mei 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vanaf 25 mei tot en met eind september 2021 vinden er meerdere werkzaamheden plaats in Rotterdam-Zuid. Dat gebeurt vanwege bouwontwikkelingen en voor noodzakelijk onderhoud. Helaas levert dat verkeershinder op. Uiteraard proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daarom worden de werkzaamheden in de rustige zomermaanden uitgevoerd.

We vervangen verouderde tramsporen, plaatsen nieuwe verkeerslichten om meer ruimte te maken voor fietsers en voor een betere doorstroming. Rijstroken worden afgesloten voor een betere luchtkwaliteit en de werkzaamheden aan riolering worden uitgevoerd omdat deze verouderd zijn.  

Een overzicht van de werkzaamheden en verkeershinder (pdf)

De werkzaamheden zijn nodig om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Zodat iedere Rotterdammer zich veilig kan verplaatsen door de stad: lopend, op de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto. Zo werken we aan een stad die klaar is voor de toekomst.

Kijk op rotterdamonderweg.nl/opzuid voor een overzicht van de werkzaamheden en actuele verkeersinformatie om zo snel en comfortabel mogelijk in, of juist óm de stad te reizen.