H2Makers verbindt de waterstof maakindustrie in de regio Rotterdam

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Innovatie
    • Maritiem

Deze zomer werd de eerste H2Makers Meet-Up gehouden en trok heel wat waterstofinnovators naar Platform Zero in Rotterdam.

Lancering van H2Makers tijdens de World Hydrogen Summit, mei 2023;
Lancering van H2Makers tijdens de World Hydrogen Summit, mei 2023; © Jan de Groen

Bedrijven uit de regionale maakindustrie, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, testcentra, grote bedrijven en experts uit de waterstofmarkt waren aanwezig bij deze eerste Meet-Up.

H2Makers is een nieuwe organisatie die de regionale maakindustrie in de provincie Zuid-Holland ondersteunt en streeft naar regionale waardeketensamenwerking in de maakindustrie voor waterstofoplossingen. Naast een helpdesk verbindt H2Makers MKB-bedrijven met waterstoftestcentra, ondersteunt het de ontwikkeling van waterstofonderwijs en cursussen, en organiseert het evenementen en innovatie-uitdagingen.

H2Makers Meet-Up

Met de Meet-Ups wil H2Makers leden van het H2Makers-netwerk inspireren met waterstofinnovaties, het verkennen van marktkansen, delen van kennis en het maken van verbinding met relevante waardeketenpartners. Tijdens deze eerste Meet-Up stonden twee scale-up bedrijven op het podium die innovatieve waterstofoplossingen hebben ontwikkeld met commercieel succes:

  1. Zepp.solutions vervangt het gebruik van diesel door een waterstofbrandstofcel systeem voor zware energietransporttoepassingen.
  2. Watermeln vervangt het gebruik van diesel door een volledige on-demand waterstofgenerator voor tijdelijke energievoorziening.

Beide ondernemers deelden hun groeidoelstellingen en uitdagingen om hun bedrijfsactiviteiten op te schalen en grotere hoeveelheden te produceren:

–> De kennis van waardeketenpartners heeft bijgedragen aan de kwaliteit van productontwikkeling en het wegnemen van obstakels.
–> Een verkorte waardeketen met regionale componentleveranciers en productiepartners helpt om sneller te innoveren.
–> Het zoeken naar samenwerking met de maakindustrie in het Rotterdamse gebied biedt kansen voor synergie.

Deelnemers aan de eerste H2Makers Meet-Up in augustus 2023
Deelnemers aan de eerste H2Makers Meet-Up in augustus 2023


Ondersteuning van H2Makers

Zepp.solutions kan de hulp van partners uit het H2Makers-netwerk gebruiken bij het vinden van een geschikte locatie, talent voor de werkplaats, vergunningen en risicodragende ondersteuning voor de ontwikkeling van waterstofactiviteiten. Watermeln is op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden voor regionale inkoop van componenten en softwareoplossingen en doet een beroep op het H2Makers-netwerk om regionaal voordelig groene waterstof aan te schaffen.

H2Makers zal meerdere keren per jaar Meet-Ups en waterstofinnovatie-uitdagingen in de regio Rotterdam organiseren. Blijf op de hoogte van de evenementen via H2Makers LinkedIn.

Deel deze pagina