>

Rotterdamse oplossingen in Amerika

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rotterdam werkt aan zichzelf als ‘Smart City’. Dat doen we niet alleen, we werken daarvoor graag samen. Met bedrijven en kennisinstellingen, maar ook met andere steden. Bijvoorbeeld Amsterdam. Samen reizen we daarom voor een handelsmissie af naar Baltimore. Op een event over ‘flood resilience’ op vrijdag 29 maart organiseren we gezamenlijk een 'Smart City Clipper Session'.

Tijdens de sessie bespreken Nederlandse en Amerikaanse experts de huidige klimaatuitdagingen én kijken we welke Nederlandse oplossingen Amerikaanse steden zouden kunnen helpen. Van de acht Nederlandse bedrijven, komt er een drietal uit Rotterdam: Metropolder, West 8 en IMG Rebel.
MetroPolder wil steden leefbaar houden door slim watermanagement op verharde oppervlakten. Het bedrijf adviseert, ontwikkelt, bouwt en onderhoudt slimme waterbergingen in de stad. Met een multidisciplinaire benadering van complexe ontwerpkwesties, heeft West 8 uitgebreide ervaring met grootschalige stedelijke masterplanning en ontwerp, landschapsinterventies, projecten aan het water, parken, pleinen en tuinen. IMG Rebel werkt momenteel aan uitdagingen onder meer op het gebied van duurzaamheid, transport, stadsvernieuwing, gezondheidszorg en de sociale sector.
Op uitnodiging van de gemeente Rotterdam zal Pim Neefjes van Rijkwaterstaat in Baltimore bovendien meer vertellen over zijn expertise.

Opmaat voor New York

De ‘Smart City Clipper Session’ wordt georganiseerd op de clipper Stad Amsterdam. Dit schip werd in 2000 gebouwd, geïnspireerd op het 18e-eeuwse fregat Amsterdam, maar dan een moderne uitvoering. Het schip vormt het podium voor sessies in Miami, Baltimore, Boston en uiteindelijk in New York. In laatstgenoemde stad worden alle resultaten gepresenteerd tijdens het grote Smart City Congres op 13 mei. Daar zal ook de Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann aanwezig zijn.

Sinds 1985 zijn Rotterdam en de Amerikaanse stad Baltimore zustersteden. De steden lijken in veel opzichten op elkaar, beide hebben een haven, liggen dicht bij zee én moeten klimaatbestendig worden.