Handelsmissie maritieme sector naar London International Shipping Week 2023

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Maritiem
  • Ondernemerschap

Ben je actief in de maritieme sector, in het bijzonder met innovatie, duurzaamheid of maritieme dienstverlening? En wil je zakendoen in het Verenigd Koninkrijk (VK)? Neem dan van 13 tot en met 15 september 2023 deel aan de handelsmissie naar de London International Shipping Week.

Let op: aanmelden kan tot 13 augustus!

London Shipping week 2023

De London International Shipping Week (LISW) is belangrijk voor de wereldwijde maritieme sector en scheepvaart. Meer dan 30.000 professionals komen hier samen.

Thema’s

Nederland biedt als officiële ‘National Pavilion Partner’ een programma om Nederlandse en Britse organisaties te verbinden. Dit Nederlandse programma sluit aan bij 3 hoofdthema’s van de Shipping week, namelijk:

 • Innovatie en smart ports (bedrijfs- en innovatietechnologie)
 • Duurzaamheid (decarbonisatie, ofwel verwijderen of verminderen van CO2-uitstoot)
 • Wet- en regelgeving (compliance, ofwel naleven van wetten en regels)

In het LISW-beursprogramma staat een Netherlands Day rond deze thema’s. Speciaal voor Nederlandse bedrijven die innovatieve oplossingen hebben voor havens en de scheepvaart. En voor aanbieders van maritieme diensten.

Expositie op Netherlands Day

De Netherlands Day heeft een programma met sprekers. Ook is er de expositie ‘The maritime future is NOW!’ waar missiedeelnemers de hele dag kunnen staan met een eigen expositietafel. De expositie is naast de zaal waar het dagprogramma zal zijn.

Voor wie?

De missie is voor Nederlandse scale-ups, mkb en organisaties in de maritieme sector die actief zijn op de 3 genoemde hoofdthema’s van de Shipping Week (business & technology innovation, decarbonisation en compliance).

Kansen voor Nederlandse ondernemers in het VK

Er zijn veel kansen in de Britse maritieme sector voor Nederlandse ondernemers die oplossingen bieden voor smart ports en duurzame scheepvaart. De Britse overheid heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in deze thema’s.

Smart ports

De ontwikkeling van smart ports zorgt voor nieuwe, digitale en automatische processen. Door invoering van ‘free ports’ veranderen bestaande Britse havens in nieuwe, economische clusters. Verbetering van verbindingen zorgt ervoor dat de vraag naar cybersecurity stijgt.

Duurzame scheepvaart

De energietransitie in het VK stimuleert een schonere scheepvaart. Ook zorgt de ontwikkeling voor meer autonome schepen, hogere efficiëntie en verbeterde veiligheid. Er zijn kansen voor bedrijven die andere brandstoffen ontwikkelen of batterijen voor schepen maken. Er zijn ook mogelijkheden in deze sectoren voor andere ondernemers en dienstverleners.

Compliance

Londen is het grootste centrum voor zakelijke dienstverlening in de wereld. Dit biedt kansen voor Nederlandse aanbieders om hier klantcontacten op te doen en internationaal te ondernemen. De maritieme sector krijgt versneld te maken met eisen voor verduurzaming. Nederlandse bedrijven zoals onderzoekers, consultants en experts kunnen hierop inspelen en de sector helpen om te voldoen aan de duurzaamheidseisen.

Kansenrapport maritieme sector VK

Het in april 2023 gepubliceerde kansenrapport ‘Kansen & Ontwikkelingen in de Maritieme sector in het VK’ geeft inzicht in de Britse, maritieme sector.

Lees de samenvatting en vraag het volledige rapport op.

Deelname en kosten

Deelname kost € 500 (exclusief btw) per organisatie (maximaal 2 personen per organisatie). Iedere extra persoon kost € 250 extra (exclusief btw). Iedere persoon meldt zich apart aan.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Voor de organisatie van de missie doet een externe partij een voorstel voor een reisarrangement met geschikte hotels en vluchten. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het boeken van hun reis, verblijf en transfer van en naar het vliegveld.

10 tickets galadiner

De eerste 10 bedrijven die geselecteerd worden om mee te doen aan deze missie, krijgen ieder een ticket voor het galadiner. Bij dit diner zijn 2.000 belangrijke leiders uit de maritieme sector om de ontwikkelingen te vieren in de internationale scheepvaart en maritieme sector. Extra kaarten zijn te koop voor £ 295 via de website van de London International Shipping Week (LISW).

Aanmelden

Aanmelden voor deelname kan tot uiterlijk 13 augustus 2023. De voertaal is Engels.

Meer weten?

Het NBSO in Manchester, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Londen organiseren deze missie. Dit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Rotterdam Maritime Capital of Europe en Rotterdam Maritime Services Community (RMSC) zijn betrokken bij de missie als inhoudelijke partners.

Heb je nog vragen? De externe partij Export Partner beantwoordt in opdracht van RVO inhoudelijke vragen over deze missie. Neem dan contact op met:

Bernice Bockting, Export Partner, bernice@exportpartner.com

Bekijk de uitgebreide informatie van RVO over de LISW.

Lees meer over de London International Shipping Week.

Deel deze pagina