>

Haven heeft nu cybermeldpunt

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Voor alle bedrijven in het Rotterdams haven- en industriegebied is er een Haven Cybermeldpunt gestart. Het telefoonnummer 010 - 252 10 05 wordt vanaf nu in gebruik genomen. Bedrijven kunnen via dit telefoonnummer IT verstoringen melden. Burgermeester Ahmed Aboutaleb opende het meldpunt.

IT verstoringen

De Rotterdamse haven is sterk afhankelijk van informatie technologie (IT) voor de veilige en vlotte afwikkeling van het scheepvaartverkeer, het wegverkeer en de overige modaliteiten. IT-verstoringen in het havengebied zorgen voor risico’s voor de continuïteit en veiligheid in de Rotterdamse haven. Digitale continuïteit en veiligheid zijn daarom erg belangrijk.

Het Haven Cyberpunt is één van de maatregelen die bijdragen aan het versterken van de digitale weerbaarheid en veiligheid van de Rotterdamse Haven. Het is bedoelt om grootschalige IT verstoringen te melden. Denk hierbij aan verstoringen die impact hebben op de veiligheid van goederenoverslag, de ontvangst of het vertrek van schepen of de uitvoering van het security facility plan.

Meldplicht

Met het nieuwe Haven Cybermeldpunt zijn de 170 bedrijven die vallen onder de havenbeveiligingswet of een havenbeveiligingscertificaat hebben verplicht om grootschalige IT verstoringen te melden aan het meldpunt. Het Haven Cybermeldpunt is niet bedoeld voor IT ondersteuning en het oplossen van de verstoringen. De bedrijven het haven- en industriegebied blijven hier zelf voor verantwoordelijk.

Contact met het Haven Cybermeldpunt

Meldingen van IT verstoringen kunt u telefonisch doorgegeven op 010-252 1005. Medewerkers van het Haven Coördinatie Centrum van het Havenbedrijf staan 24 uur per dag klaar om de melding aan te nemen en waar nodig actie te ondernemen. Een melding moet zo snel mogelijk na het bekend worden van de IT verstoring worden doorgegeven aan het Haven Cybermeldpunt.
Een melding bij het Haven Cybermeldpunt bestaat uit de volgende onderdelen:

  • gegevens over uw bedrijf;
  • omschrijving van de IT verstoring;
  • details over de voorziene impact op de bedrijfsvoering en veiligheid;
  • reeds genomen maatregelen;
  • contactgegevens.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Haven Cybermeldpunt van het Haven Coördinatie Centrum? Kijk op https://www.portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/port-security of neem contact op via e-mailadres portsecurityofficer@portofrotterdam.com