>

BlueCity presenteert: 'Het Nieuwe Nassen'

8 september 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

BlueCity presenteert: ‘Het Nieuwe Nassen’

'Het Nieuwe Nassen' is een praktisch programma om Rotterdamse ondernemers uit de MKB-sectoren Horeca en Foodretail de (financiële) kansen van duurzamer ondernemen te laten verkennen en te verzilveren. De wereldwijde groeiende vraag naar voedsel, klimaatverandering en nieuwe wet- en regelgeving (bijv. het verbod op wegwerpplastic) vragen om veranderingen. Wat kan de Rotterdamse horeca vandaag nog aan hun menu veranderen, om te voorkomen dat we straks met onze kaplaarzen aan op het terras zitten? Waar begin je en nog belangrijker: waar liggen de kansen?

Als partner van MKB010>>Next organiseert BlueCity ‘Het Nieuwe Nassen’, een programma voor Rotterdamse horeca- en foodretail-ondernemingen met praktische tips en inspiratie over hoe je jouw bedrijf toekomstbestendig inricht. Vandaag is het programma gelanceerd in de Verspillingsvrije Week. Rotterdamse chef en ondernemer Perry de Man, podcast host en ambassadeur van het ‘Het Nieuwe Nassen’, ging in een speciale live-uitzending in gesprek met Marco Bunk, woordvoerder van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Rotterdam en horeca-ondernemer.

Het Nieuwe Nassen: Podcast, Meet-up en Impact Cafés

De negatieve financiële gevolgen door COVID-19 zijn voor veel ondernemers het komende jaar nog steeds voelbaar en een hot topic. De belangrijkste vraag en aanknoping van ‘Het Nieuwe Nassen’, is hoe duurzame innovaties kunnen bijdragen aan een financieel gezondere situatie voor je onderneming. Welke kansen ondernemers hebben om voedsel slimmer en lokaal en met oog voor de omliggende natuur in te kopen, hoe om te gaan met je food waste en organisch afval, een toekomstgericht menu en tips over herbruikbare verpakkingen, nu single use plastic verpakkingen verboden zijn. Het programma kent verschillende niveaus en biedt handvatten voor ondernemers om direct zelf mee aan de slag te gaan.

In de podcast-serie gaat Rotterdamse kok Perry de Man in gesprek met horeca- en foodretail ondernemers over het runnen van een bedrijf dat klaar is voor de toekomst. Te gast zijn onder meer Michael Schook (chef-kok restaurant Heroïne), Paul Sharo (eigenaar Man Met Bril Koffie) en Thomas Uljee (mede-oprichter Tomasu, bakkerij Eurobakker).

Op dinsdag 2 november organiseert BlueCity in het voormalige Tropicana zwembad een Meet-up waarin ondernemers worden geïnspireerd door projecten waar ze direct op kunnen aanhaken of die helpen bij het zetten van de eerste stappen om (meer) duurzame innovaties toe te passen. Dat combineert BlueCity met een markt en borrel. De Meet-up organiseert BlueCity in samenwerking met ‘Rotterdam de boer op!’.

Voor ondernemers die nog dieper in de materie willen duiken, is er van november tot en met maart op elke vierde donderdag van de maand het Impact Café. Tijdens de Impact Cafés gaan ondernemers, boeren, studenten en wetenschappers met elkaar in gesprek over issues die leven binnen de horeca en foodretail. BlueCity organiseert de Impact Cafés in samenwerking met Hogeschool Rotterdam.

De podcast is te beluisteren op bluecity.nl/het-nieuwe-nassen en ondernemers kunnen zich via deze pagina aanmelden voor de Meet-up en meer informatie vinden over de Impact Cafés.

Challenge om direct impact te maken

Vijf Rotterdamse horeca-ondernemers maken kans op een exclusieve begeleiding door het bedrijf Greendish. Greendish helpt restaurants en cateraars met kleine veranderingen naar een duurzamer en gezonder aanbod van de menukaart. Zo kunnen ondernemers direct impact maken. Meer informatie over de challenge is te vinden op bluecity.nl/het-nieuwe-nassen.

MKB010>>Next

Het programma MKB010>>Next van gemeente Rotterdam inspireert, informeert en stimuleert kleine en middelgrote MKB bedrijven om digitaal, duurzaam en circulair te ondernemen. Samen met onze partners in de stad zorgen we dat de aanwezige kennis, middelen en netwerken zo laagdrempelig mogelijk worden aangeboden om het Rotterdamse MKB vooruit te helpen.