Hoe MKB Digitaal lokale ondernemers helpt bij digitalisering

  • Inhoudstype:
    • Artikel
  • Thema’s:
    • Digitaal
    • Geldzaken
    • Ondernemerschap

MKB Digitaal is hét platform dat midden- en kleinbedrijf in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Krimpen aan den IJssel helpt om online uitdagingen aan te gaan en de kansen van digitalisering optimaal te benutten.

sfeerbeeld, persoon aan bureau achter computer. MKB Digitaal

De digitale wereld biedt talloze mogelijkheden, maar ook uitdagingen voor ondernemers. Online marketing, social media, cybersecurity… Voor veel ondernemers, die dagelijks met hart en ziel werken aan hun bedrijf, is dit onbekend terrein. Dan is het fijn om op weg geholpen te worden! MKB Digitaal is hét platform dat midden- en kleinbedrijf in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Krimpen aan den IJssel helpt om deze uitdagingen aan te gaan en de kansen van digitalisering optimaal te benutten.

Social media

Ingrid Hoogstraten, oprichtster van De Geldboom, heeft als ondernemer ervaren hoe waardevol de juiste ondersteuning in digitalisering kan zijn. Met Stichting Mens en Centraal, een organisatie die projecten initieert om eenzaamheid te bestrijden en de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen, richtte ze De Geldboom op. Dit platform biedt praktische tips voor financiële regelingen en ondersteuning voor diverse doelgroepen. Ingrid schakelde hulp in van één van de Digitale Werkplaatsen van MKB Digitaal.

Via Digitale Werkplaatsen worden studenten gekoppeld aan ondernemers, die hen helpen bij digitale vraagstukken. Zo adviseerden studenten van het Zadkine Ingrid over de inzet van social media. De studenten voegden ook een doordachte contentkalender toe aan het advies, wat haar bewust maakte van de uitdagingen van consistente contentplanning. Hun frisse blik gaf De Geldboom een kickstart.

Subsidies en Ondersteuning op Maat

Ook op andere vlakken kan MKB Digitaal een startpunt zijn voor digitale groei van bedrijven. Zo biedt het platform toegang tot een breed scala aan financiële regelingen die specifiek gericht zijn op het stimuleren van digitalisering binnen het MKB. Veel ondernemers zijn niet op de hoogte van deze regelingen en denken dat er een investering nodig is om te starten met digitaliseren, wat hen ervan weerhoudt om te beginnen. Een gemiste kans! Hier tref je een overzicht aan van alle regelingen voor de digitalisering van het mkb in de provincie Zuid-Holland.

Gratis cursussen

Ondernemers steken graag hun handen uit de mouwen. Doe-het-zelvers kunnen via MKB Digitaal aan de slag met online cursussen die gratis worden aangeboden. Wil jij als ondernemer je website op #1 in Google krijgen, beschermd zijn tegen online dreigingen of je bedrijfsvoering efficiënter maken? Aan de hand van de videocursussen kun je direct aan de slag. Kom je er dan nog niet uit? Dan vind je op MKB Digitaal een specialist bij jou in de buurt die je verder helpt.

De tip van Ingrid aan andere ondernemers? “Laat je verrassen! Neem de tijd, want het levert altijd iets waardevols op!” Wil jij ook jouw onderneming laten groeien en ben je benieuwd naar wat digitalisering voor jou kan betekenen? Laat je dan inspireren door Ingrid’s verhaal en ontdek hoe MKB Digitaal jou kan helpen om je bedrijf toekomstbestendig te maken. Kijk op www.mkbdigitaal.nl.

Digitale goodiebag

Wil je nog meer weten over de mogelijkheden van ondersteuning op digitaal gebied? Bekijk dan ook eens de digitale goodiebag. Hier hebben we informatie verzameld die jou kan helpen bij het online ondernemen.

Deel deze pagina