Hoge energiekosten? Doe er wat aan!

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Geldzaken

Veel ondernemers in Rotterdam worden geconfronteerd met hoge energiekosten. De gemeente Rotterdam biedt een helpende hand om deze kosten te verlagen. Ondernemers kunnen nu profiteren van gratis advies van een energieadviseur en ontvangen tot €500 aan producten die hen helpen energie te besparen, allemaal onder de noemer “Klus & Coach.” Afgelopen winter was er al een pilot van de in de volksmond genoemde ‘klusbus’.

Gratis advies van een energieadviseur

Ondernemers in de diverse winkelgebieden van Rotterdam kunnen kosteloos advies ontvangen van een energieadviseur van gerenommeerde organisaties zoals Klimaatroute of KringPower, die in opdracht van de gemeente handelen. Samen met de adviseur wordt gekeken naar mogelijke stappen om het winkel- of bedrijfspand energiezuiniger te maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van isolatiemateriaal of energiezuinige verlichting.

Houd je energierekening bij hand

Tijdens het adviesgesprek neemt de energieadviseur ook de tijd om de energierekening grondig te bespreken en geeft waardevolle tips over hoe in de toekomst op energiekosten kan worden bespaard.

Gratis energiebesparende producten tot € 500

Daarnaast hebben ondernemers de mogelijkheid om tot €500 aan energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren. Hierbij valt te denken aan het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips. In samenwerking met de adviseur wordt bepaald welke maatregelen het meest geschikt zijn, en wanneer ze het beste kunnen worden uitgevoerd, zodat ondernemers snel kunnen beginnen met energie besparen. De gemeente dekt niet alleen de kosten voor het advies en de producten, maar ook voor de installatie van deze producten tot €500,-

Afspraak maken is niet nodig

Een uniek aspect van Klus & Coach is dat het maken van een afspraak met de energieadviseur niet nodig is. De adviseur komt vanzelf langs om ondernemers te ondersteunen bij het realiseren van energiebesparingen. In aanloop hier naartoe ontvang je een brief.

Andere subsidies?

Meer weten over gemeentelijke subsidies voor ondernemers? Kijk op Subsidies | Ondernemen010

Weten wanneer de adviseur in jouw gebied is?

De Bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Rotterdam helpt ondernemers in het gebied verder op weg. Bekijk welke Bedrijfscontactfunctionaris actief is in jouw gebied.

Deel deze pagina