>

Rotterdam Europese investeringshoofdstad CleanTech Summit

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Op 21 en 22 november a.s. is Rotterdam dé investeringshoofdstad van Europa voor schone industrie. Dan vindt namelijk de 5de editie plaats van de CleanTech Summit Rotterdam. Het evenement richt zich dit jaar op het thema energietransitie en toont de beste investeringsmogelijkheden binnen de Cleantech-industrie in Europa.

Wethouder Barbara Kathmann (economie) en StartupDelta ambassadeur Prins Constantijn zijn aanwezig om het event respectievelijk te openen en af te sluiten. Ruim 300 (internationale) bedrijven, kennisinstellingen en overheden komen naar Rotterdam om zaken te doen en kennis uit te wisselen rond cleantech.

Schone industrie

De CleanTech Summit is hét jaarlijkse event waar innovators financiering vinden en investeerders in 2 dagen tijd in een snel tempo kennis maken met de meest veelbelovende innovaties om de industrie te verduurzamen.

Wethouder Barbara Kathmann over de Summit: “Rotterdam is dé broedplaats voor innovators en scale ups. Door partijen aan elkaar te koppelen en te faciliteren kun je innovaties versnellen en business maken. Afgezien van het stimuleren van de economie en werkgelegenheid profileren we ons ook internationaal als een interessante regio met kennis en innovatie.”

Prins Constantijn: “De energietransitie is ongetwijfeld een van de meest urgente uitdagingen voor onze wereldwijde gemeenschap. Om deze uitdaging aan te gaan, moeten we investeren in het versnellen van cleantech-innovaties en het professionaliseren van technologieoverdracht, voordat het te laat is. Daarom is het zo belangrijk dat de CleanTech Summit alle betrokkenen - startups, investeerders en alle sectoren van de samenleving - bij elkaar brengt om obstakels te overwinnen.

Energietransitie

De Gemeente Rotterdam stimuleert een duurzame industrie met zijn clusteraanpak clean tech en geeft hiermee uitvoering aan de Roadmap Next Economy. De combinatie van innovatie en industrie is daarnaast een interessante uitdaging om vorm te geven aan de energietransitie en het stimuleren van de werkgelegenheid.

Barbara Kathmann: “Evenementen als de CleanTech Summit zorgen voor mogelijkheden bij start-ups en scale-ups om hun innovatieve ideeën verder uit te werken en uit te voeren. Een CleanTech Summit staat garant voor miljoenen aan investeringen en honderden extra banen in de toekomst. Door nieuwe innovaties, digitalisering en automatisering wordt het voor ondernemers tevens interessant om zich in Nederland te vestigen in plaats te verhuizen. Een win-win situatie dus.”

Business Forum Rotterdam

De Cleantech Summit van dit jaar bundelt de krachten met het Business Forum Rotterdam.  Tijdens deze bijeenkomst verwelkomt burgemeester Aboutaleb de president van Singapore, mevrouw Halimah Yacob om te praten over de wederzijdse uitdagingen waarvoor de twee wereldhavensteden staan op het gebied van verduurzaming van de industrie en om de handelsbanden te versterken.

Programma

Op 21 november vinden er voorbereidende trainingssessies plaats voor deelnemende ondernemers. Tijdens de Cleantech Summit geven op 22 november (internationale) keynote speakers hun visie weer op het thema energietransitie. Daarnaast zijn er thematische sessies waarbij investeerders en innovators elkaar in klein comité ontmoeten. In deze vooraf afgestemde sessies bespreken deelnemende partijen de mogelijkheden tot samenwerking.

Om hen goed voor te bereiden om de thematische sessies, krijgen de deelnemers op 21 november een training aangeboden. Daarnaast worden op deze dag bezoekende ondernemers geïntroduceerd bij de grotere bedrijven uit de regio. 

De CleanTech Summit wordt gehost door het cleantech cluster van de gemeente Rotterdam en haar regionale partners (Innovation Quarter, Energiiq, Port of Rotterdam, Clean Tech Delta en Maritime Delta). De organisatie is - voor de vijfde keer op rij - in handen van Tech Tour.