Horeca Richtlijnen voor Feyenoord’s Champions League in Rotterdam

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Horeca

Het is een opwindende tijd voor voetbalfans in Rotterdam, met Feyenoord’s deelname aan de Champions League in volle gang. Terwijl supporters zich opmaken voor de komende wedstrijden, brengen wij horeca ondernemers op de hoogte van belangrijke horeca richtlijnen, voor horeca-exploitatie, voor Feyenoord’s Champions League in Rotterdam.

Foto van het Feyenoord Stadion Hans Tak
Foto Hans Tak

Belangrijke Horeca Richtlijnen

Hier zijn de cruciale horecarichtlijnen om ervoor te zorgen dat jouw horeca zaak voldoet aan de verwachtingen van fans en de gemeentelijke voorschriften:

 • Terrasschermen: Je mag grotere schermen op jouw terras plaatsen, maar zorg ervoor dat deze naar binnen zijn gericht en na de wedstrijd direct worden uitgeschakeld.
 • Dranghekken: Gebruik lage dranghekken om te voorkomen dat je buiten jouw vergunde terrasgebied opereert, maar zorg ervoor dat deze binnen jouw vergunde grenzen blijven.
 • Mobiele Toiletten: Plaats mobiele toiletten binnen jouw terrasgrenzen, inclusief binnen de dranghekken als dat jouw voorkeur heeft.

Horeca richtlijnen: de Verantwoordelijkheid van de Ondernemer

Met deze uitgebreidere horecamogelijkheden komt een grotere verantwoordelijkheid. Overweeg beveiliging in te zetten om de naleving van de regels en de veiligheid te waarborgen. Ook kan je een buitenbar van maximaal 2 vierkante meter plaatsen. Houd er rekening mee dat het nuttigen van alcohol op de openbare weg en het aanbieden van ‘to-go’-alcohol niet is toegestaan.

Vuurwerk afsteken op jouw terras is ten strengste verboden. Als extra veiligheidsmaatregel kan je overwegen om drankjes te serveren in hardcups of plastic bekers.

Samenwerken voor een Veilige en Gezellige Sfeer

De gemeente Rotterdam heeft als doel een gezellige en veilige sfeer te creëren tijdens deze wedstrijddagen en rekent op jouw medewerking als ondernemer om dit doel te bereiken. Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat deze Champions League-avonden memorabel worden voor alle betrokkenen.

Laten we samen genieten van de magie van de Champions League en ervoor zorgen dat Rotterdam deze evenementen in stijl viert!

Brief van de burgemeester over horeca richtlijnen

In voorbereiding op de Champions League-wedstrijden van Feyenoord, heeft de burgemeester een brief geschreven aan alle horecaondernemers met alle regels en richtlijnen.

Een Overzicht van de Wedstrijden

Feyenoords reis in de Champions League belooft opwindende wedstrijden in Rotterdam. Markeer deze data in jouw agenda om er zeker van te zijn dat jouw horecagelegenheid klaar is voor de actie:

 • Woensdag 25 oktober, 18:45 uur: Feyenoord vs. S.S. Lazio
 • Dinsdag 7 november, 21:00 uur: S.S. Lazio vs. Feyenoord
 • Dinsdag 28 november, 21:00 uur: Feyenoord vs. Atletico Madrid
 • Woensdag 13 december, 21:00 uur: Celtic vs. Feyenoord

Meer lezen over wat er allemaal speelt in de Rotterdamse horeca kan hier.

Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan?

Deel deze pagina