Circulaire kansen voor de horeca

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verspilling en restverwerking van voedsel zijn lang beschouwd als onbelangrijke onderdelen van de
bedrijfsvoering in de horeca. Inmiddels weten we dat er veel voordelen zitten aan het zorgvuldig omgaan met grondstoffen.

Circulair ondernemen is in opkomst, maar wat houdt het in? Wat kan het opleveren op het gebied van kostenverlaging, binding met je klanten, het imago van je bedrijf en de samenwerking met je partners?

De gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, de Rijksoverheid, Afval Circulair van
Rijkswaterstaat-Leefomgeving en Koninklijke Horeca Nederland starten een koplopertraject voor restaurants dat erop gericht is de Rotterdamse Horeca te ondersteunen in het omarmen van de circulaire werkwijze. De uitvoering is in handen van bureau CREM.

Doe mee en verken de circulaire kansen in jouw bedrijf! Het koplopertraject biedt je:

- Een 1 op 1 scan van je bedrijf met praktische tips. Iedere deelnemer ontvangt een circulaire scan
(tijdsinzet: circa 3 uur).

- Hoor van experts welke maatregelen je kunt nemen om voedselverspilling tegen te gaan.

- Drie inspiratiesessies van gespecialiseerde chef-kok van Dutch Cuisine. De koplopergroep komt in een half
jaar vier keer bij elkaar tijdens inspirerende sessies (tijdsinzet: circa 3 uur per sessie).

- Een afsluitend seminar met koplopers uit de Rotterdamse horeca en lokale aanbieders van circulaire
oplossingen.

Media attentie, het project en de uitkomsten zullen voor het voetlicht gezet worden door KHN- Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. Geïnteresseerd om mee te doen aan dit koplopertraject? Meld je voor 10 oktober a.s. aan
via: ondernemen010@rotterdam.nl

Het aantal plaatsen is beperkt en er wordt ingezet op een gevarieerde groep deelnemers. Het koploperinitiatief is mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland en Afval Circulair van Rijkswaterstaat-Leefomgeving.