iKapitein

  • Inhoudstype:
    • Verhaal

Mensen die een dagje willen varen op de Schie kunnen bij iKapitein een sloep huren. De opstapplaats is de steiger bij de korenmolen De Distilleerketel in Delfshaven.

Men kan kiezen uit verschillende routes en eventueel een picknickmand van Soif bestellen. Wesley kwam langs bij de Ondernemersbalie om te praten over zijn groeiplannen. Ook deelde hij zijn verhaal tijdens een Startersavond op het Ondernemersplein.

Wesley en Leticia van iKapitein in Delfshaven.

Echte ondernemers

Op de eerste vraag: ‘Hoeveel dagen zitten er in een week’ moeten Wesley en Leticia lachen. Naast een baan van drie dagen per week bij het UWV heeft Wesley drie ondernemingen: Diversité Footwear, Uniek CV en iKapitein. Leticia heeft het niet minder druk: behalve iKapitein heeft zij drie beautysalons in Spijkenisse en Schiedam onder de naam Bodytopic, Benros Waxing en Re-Skin.

Sloepenverhuur is erg afhankelijk van het weer en het vaarseizoen loopt van april tot oktober. Vier mensen helpen bij de exploitatie. Naast ondersteuning in de marketing bestaat het werk voornamelijk uit het ontvangen, begeleiden en instrueren van klanten.

Waar water is wil je varen

Twee jaar geleden hebben Wesley en Leticia zelf een vaartochtje gemaakt. Het viel hen op dat varen niet echt bekend is onder jongeren. En zoals ze zelf zeggen: “We zijn van Kaapverdische afkomst en wonen in Delfshaven waar veel water is, dan is het gewoon logisch dat je wil varen.” Er zijn al sloepenverhuurders op de Rotte, maar op de Schie was er geen exploitant. En Historisch Delfshaven is natuurlijk een prachtig startpunt voor een vaartocht. De klanten bestaan vooral uit toeristen uit binnen- en buitenland. Ook is iKapitein opgenomen in de Rotterdampas. Als het mooi weer is zijn ze snel volgeboekt, maar het is vanwege het weer wel vaak last minute.

Gebruik social media

Wesley en Leticia zijn heel stellig: het gaat vooral om het gebruik van social media. Ze willen een gevoel overbrengen van een heerlijk dagje uit. Leticia heeft nog een tip: ”Er is veel onwetendheid, je moet je idee goed onderzoeken. We hebben een heel kort businessplan gemaakt en het is een misverstand dat je veel geld moet hebben om te starten.”

Over 5 jaar…

Dit jaar wordt een tweede sloep aangeschaft. Het liefst zouden Wesley en Leticia met elektrische boten willen varen, maar die investeringen zijn nu nog erg hoog. Daarom starten Wesley en Leticia op korte termijn met een crowdfundingcampagne voor de aanschaf van een grotere en schonere boot. Ook willen ze uitbreiden naar andere steden.

Meer informatie? Kijk op ikapitein.nl.

Deel deze pagina