Impact maken met warmte en een maaltijd voor iedereen
Je onderneming en de stad worden mooier en beter als we niet alleen bewegen vanuit financiële winst maar juist vanuit sociale vooruitgang. Door te investeren in onbenut talent en impactvolle projecten en door voortaan duurzaam, lokaal en goed in te kopen. Heat and Eat is zo’n initiatief dat het verschil maakt. Het concept van Heat and Eat moedigt horecaondernemers (en hun klanten) aan om mensen die door de stijgende prijzen in de knel komen een handje te helpen. Zo hoeft niemand in de kou te zitten, kan iedereen genieten van een maaltijd én kunnen horecaondernemers hun omzet vergroten.
In reactie op de huidige energiecrisis en de stijgende prijzen van levensmiddelen, bedachten Bob Richters en zijn partner Mireille van den Berg het initiatief Heat and Eat.
Win-win
Een klassieke win-win situatie dus, legt Bob uit. “Het concept van Heat and Eat is eigenlijk drieledig. 1: Mensen die honger hebben of het koud hebben, kunnen op onze kaart kijken bij welke lokale horecalocaties ze terecht kunnen voor een gratis maaltijd en warmte. 2: Klanten van deze horecaondernemers die iets extra’s te besteden hebben, kunnen tegen lage bedragen een maaltijd of bijvoorbeeld een kop soep doneren aan anderen. 3: De horecaondernemer draait uiteindelijk dus extra omzet, want de bedragen komen bij hen terecht. En ze doen op deze manier iets positiefs voor hun wijk!”
Hutspot Hotspot
Het idee voor Heat and Eat vloeide eigenlijk voort uit een eerder vergelijkbaar initiatief van Bob, namelijk Hutspot Hotspot. Hutspot Hotspot heeft twee locaties, in Crooswijk en Schiedam. Via Bob’s partner Mireille sloten ook het Het Witte Paard in Rotterdam Zuid, en de Talentenfabriek010 in Schiebroek zich aan bij Heat and Eat. En onlangs konden ze ook Villa Zebra, de Fenix Food Factory en het Stedelijk Museum Schiedam aan het lijstje toevoegen. Bob: “Daarmee hebben we verschillende locaties in de omgeving Rotterdam, waar we de stad van gratis eten en warmte kunnen voorzien. We dachten: laten we eens kijken wie zich nog meer wil aansluiten. Dat is een beetje uit de hand gelopen, en inmiddels doen er al zo’n 60 locaties mee, van Leeuwarden tot Brugge. En het worden er alleen maar meer.”
Oproep
Daartoe doet Bob dan ook een oproep: “We zoeken zoveel mogelijk horecapartijen in Rotterdam om mee te doen. Zij kunnen ons benaderen, zodat niemand in Rotterdam in de kou zonder eten hoeft te zitten. Besef: het is een win-win, voor zowel de horecaondernemers als de bewoners van de stad.”