Impuls Energie: financiële bijdrage voor jouw duurzaamheidsinitiatief

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid
Zonnepanelen op een dak met de skyline van Rotterdam
© Jan van der Ploeg

Van dinsdag 19 september t/m dinsdag 3 oktober 2023 kan je een aanvraag indienen voor de MAEX Impuls Energie. De MAEX Impuls Energie is een financiële bijdrage aan initiatieven, gevestigd in de regio Groot-Rijnmond, die willen verduurzamen en/of impact (willen) maken in de energietransitie. Er is in totaal €220.000 beschikbaar voor de MAEX Impuls Energie, verdeeld over twee soorten aanvragen.

Voor wie is de MAEX Impuls Energie?

De MAEX impuls energie is een financiële bijdrage van maximaal €10.000 per initiatief. De MAEX Impuls Energie maakt onderscheid tussen:

  • Energietransitie: Initiatieven die actief zijn binnen de energietransitie en die hun organisatiekracht structureel willen versterken en/of professionaliseren. Bijvoorbeeld het inrichten van een administratiesysteem, het opleiden van energiecoaches om meer huishoudens te helpen met energie besparen of het uitbreiden van IT-voorzieningen.
  • Verduurzamen: Initiatieven die hun organisatie willen verduurzamen door het nemen van energiebesparende maatregelen of door het inwinnen van advies over verduurzaming. Bijvoorbeeld verduurzaming van de locatie (bijvoorbeeld door isolatie, ledverlichting, inductiekookplaat, energiezuinige kranen, energiezuiniger witgoed, etc.) of verduurzaming van mobiliteit (bijvoorbeeld door een (elektrische) fiets of bakfiets, elektrisch oplaadpunt). Maar bijvoorbeeld ook voor het aanschaffen van zonnepanelen.

Digitale MeetUp

Op woensdag 6 september om 11:00 uur organiseren MAEX en Shell een digitale MeetUp over de Impuls voor initiatieven. Tijdens deze meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je vragen stellen. Meld je aan via Eventbrite. Voor andere vragen kun je contact opnemen met impuls@maex.nl.

Aanvraag indienen

Voldoet jouw initiatief aan bovenstaande voorwaarden en is het gevestigd in de regio Groot-Rijnmond? Dan kun je de Impuls Energie aanvragen via deze pagina.

Let op: de periode van openstelling voor aanvragen is van 19 september (10:00 uur) t/m 3 oktober (22:00 uur) 2023. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen worden alleen meegenomen in de beoordeling als er nog budget beschikbaar is.

Deel deze pagina