In gesprek over web3 en de metaverse met Rénette Sastrowidjojo

  • Inhoudstype:
    • Interview
  • Thema’s:
    • Digitaal
    • Innovatie
    • Ondernemerschap
portret Rénette Sastrowidjojo, web3 en de metaverse
© Axiflex

Axiflex, House of Afangaro en Desa

Na 23 jaar bij de gemeente te hebben gewerkt, ben ik in 2008 gestart met Axiflex detachering in juridische dienstverlening en sinds een jaar ook gespecialiseerd in IT. En sinds 2019 ook een onderneming in high-end fashion, House of Afangaro met een eigen atelier. In de eerste plaats was en is dit om mijn creatieve kant tot uiting te brengen en de wens met Rotterdam een creatieve verbinding te maken. Ik geloof in verbinding met en de kracht van ondernemers breed in een stad als Rotterdam. Ik geloof ook dat Rotterdam meer kan laten zien dan architectuur en de haven. Praktisch merk ik wel dat het verbinden met ondernemers en het samenwerken niet automatisch gaat. Dit is ook de reden waarom ik twee jaar geleden gestart ben met het investeren in de bouw van een nieuwe virtuele wereld, genaamd Desa. Desa is een virtuele wereld die sociale en economische mogelijkheden biedt aan de gebruikers. Een wereld waar men elkaar kan ontmoeten, kennis delen en inspireren op sociaal-maatschappelijk en economische vlak.

Toegang tot de wereld

De wereld is toegankelijk via de computer of VR headset. Door middel van een avatar kun je allerlei activiteiten ontwikkelen en wereldwijd connecties maken. We zien veel groeikansen in de toepassing van Web3 en metaverse binnen onze organisaties. De kansen creëren we door een nieuwe start-up Galaxy Technologie op te zetten. Dit bedrijf richt zich volledig op het onderzoeken en ontwikkelen van tech producten en diensten voor onze organisaties. Zie Desa. We zijn momenteel hard bezig met het prototype. Er zal een moment komen dat wij actief in gesprek zullen gaan met ondernemers om zich aan te sluiten bij de verdere uitbouw van de Desa. Belangrijk is om vanaf de start een cultuur neer te zetten en te activeren die serieuze business stimuleert, ook global.

Galaxy Technology is voor Afangaro een springplank naar de metaverse en omgekeerd is Afangaro the gateway voor Galaxy Technology naar de Fashion Industry. Fysieke fashion wordt als 3D object geïmporteerd in verschillende virtuele werelden t.b.v. verkoop of showcase. Ook werken we aan AR zodat potentiële klanten waar dan ook ter wereld een Afangaro design nog beter kunnen beleven dan alleen via de website.

Gaming en werving & selectie

Met betrekking tot Axiflex, is het zo dat we meer en beter inzicht in de “game industry career map” krijgen. Dit resulteert tot een betere werving en selectieprocedure voor ons en de klanten. We krijgen meer toegang tot beschikbare kandidaten binnen de IT-branche en de enorme diversiteit aan nieuwe functies van de toekomst. Ook deze functies zullen we binnen onze eigen organisatie nodig hebben.’

Toekomstige digitale economie

Geïnteresseerd in de visie van ondernemers op de toekomstige digitale economie? Lees verder op toekomstige digitale economie.

Deel deze pagina