>
Foto: lightning video editors

Innovatieve startups verzamelen zich in Rotterdam

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het aftellen naar donderdag 6 juni is begonnen. Dan vindt het Startup Funding Event plaats, hét moment voor de meest innovatieve en impactvolle startups om zich te verenigen op één podium. Hier kunnen ze hun plannen pitchen bij de beste investeerders en business experts.

Het evenement is een mix van netwerkbijeenkomst en startup accelerator: het doel van deze dag is om zowel mensen met elkaar in contact te brengen als de meest veelbelovende startups een zetje in de juiste richting te geven. Invloedrijke sprekers van Microsoft, startupfabriek YES!Delft en Transavia zullen bezoekers meenemen in hun visie op impact en leiderschap.

Toegankelijk voor een breed publiek

Voor veel van dit soort prestigieuze startup-events op beeldbepalende locaties moet geld betaald worden voor tickets. Dat geldt niet voor Rotterdam: het Startup Funding Event, dat georganiseerd wordt in De Doelen, is gratis toegankelijk. “Wij geloven erin dat innovatie op een toegankelijke manier moet worden gedeeld met het publiek”, aldus de organisatie.

Veel van de deelnemende startups zijn gevestigd in Nederland, maar sommige kandidaten komen uit de VS of Azië. Een deskundige jury zal uiteindelijk de beste startups selecteren die mee mogen strijden om een hoofdprijs van 42.000 euro aan marketingmaterialen. Daarmee kunnen ze hun winnende initiatief naar een hoger plan tillen.