>

Finalisten The Philips Innovation Award bekend

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In het Drijvend Paviljoen werden afgelopen woensdag acht finalisten voor The Philips Innovation Award gekozen. De gemeente Rotterdam is partner van de deze award en Ekim Sincer, projectmanager bij de gemeente Rotterdam, maakte deel uit van de jury die de startups moest beoordelen.

De finalisten gaan op 6 mei in Theater Rotterdam de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel. 

Innovatief ondernemerschap (onder jongeren) stimuleren

De rol van de gemeente sluit aan bij de can-do mentaliteit van Rotterdam. “De gemeente wil innovatief ondernemerschap stimuleren, daarom hebben we ervoor gekozen als partner in The Philips Innovation Award deel te nemen. De winnaars krijgen een goede ‘push’ om door te groeien, om succesvol te zijn. Ze ontvangen naast een geldbedrag ook advies en begeleiding. 
Vanuit de gemeente willen wij bovendien ondernemerschap onder jongeren stimuleren. Het werkt goed voor jongeren om deze jonge startups te zien. ‘Als die jonge mensen op het podium het kunnen, dan kan ik het dus ook!’ is het gevoel wat ze hierdoor krijgen.”

De finalisten worden ingedeeld in twee categorieën: The Innovator League, bedrijven die voor oktober 2018 zijn opgestart, en de Rough Diamond League voor jongere bedrijven of bedrijven die zelfs nog niet zijn opgestart. De laatste categorie wordt geholpen om hun idee om te zetten in een bedrijf. Daarnaast ontvangt de winnaar een prijs ter waarde van 10.000 euro. De winnaar in The Innovator League ontvangt een prijs ter waarde van 50.000 euro, bestaande uit een geldbedrag en service en advies vanuit de partnerbedrijven en -organisaties. 

De finalisten in The Innovator League: BI/ONDDymeDeNoizeIron Roots en Tensail. De drie Rough Diamonds: Hable, Luuno en Waterweg.

Dromen waarmaken

“Niet alleen de winnaars profiteren van hun deelname,” is Ekim Sincer van mening. “Alle ondernemers krijgen feedback op hun businessplan en pitch en ze verbreden hun netwerk flink met deelname.” En levert het als jurylid wat op? “Ja, zeker! Het is erg inspirerend om al die bijzondere business cases te zien en de gedrevenheid van de ondernemers. Zij willen hun dromen waarmaken en als ze dat lukt hebben wij niet alleen als stad daar iets aan; ze zouden zelfs wereldwijd impact kunnen maken.”

Op 6 mei vindt in Theater Rotterdam de grote finale plaats. Meer informatie over The Philips Innovation Award vind je op www.phia.nl