>
Foto: Melissa van Daalem

Inschrijving duurzame terrasvlonders

19 april 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Inschrijving duurzame terrasvlonders horeca

Gemeente Rotterdam stelt 400 duurzame terrasvlonders in bruikleen ter beschikking aan horecaondernemers.

Vanaf maandag 19 april 9.00 uur kunnen horecaondernemers een aanvraag bij de gemeente indienen om maximaal drie terrasvlonders in bruikleen te krijgen. In 2021 en 2022 kunnen horecaondernemers vergunningsvrij terrasvlonders plaatsen over de gehele breedte van de onderneming en aan de zijkanten bij hoekpanden. Er zijn 400 vlonders beschikbaar en op = op.

Het beschikbaar stellen van duurzame vlonders is onderdeel van het horecaherstelplan, dat voortkomt uit 'Rotterdam. Sterker Door.', de grootstedelijke aanpak die stad, haven en regio erbovenop helpt en ervoor zorgt dat Rotterdam sterker uit de crisis komt. Het is een aanpak geïnitieerd door de gemeente die voor en met de stad wordt ingevuld.

Vlonders aanvragen?

Je kunt via het aanvraagformulier* de duurzame vlonders aanvragen. Wees er snel bij want op=op.

*via de link opent je e-mailprogramma

De leverdatum van de duurzame terrasvlonders is later dan dat wij in eerste instantie hadden gepland en gehoopt. Deze vertraging komt onder andere door een schaarste aan grondstoffen voor de productie. We verwachten nu vanaf eind mei de eerste toegekende duurzame terrasvlonders te kunnen leveren. Het is nog steeds mogelijk om duurzame terrasvlonders aan te vragen. Je kan  maximaal drie terrasvlonders in bruikleen krijgen. De levertijd van deze terrasvlonders is nog niet duidelijk. We houden je na inschrijving op de hoogte over de leverdatum.

Veel gestelde vragen

Nee, alleen horecaondernemers komen in aanmerking. Controleer op deze website of je volgens de gemeente een horecaondernemer bent. Voor meer informatie hierover zie onze horeca-pagina onder het kopje 'voor wie zijn terrasvlonders toegestaan?'

Nee de gemeente richt zich in eerste instantie alleen op de ondernemers die nog geen hout hebben opgehaald.

Ja, per horecaonderneming mag je drie vlonders aanvragen mits plaatsing past binnen de voorwaarden (niet breder dan de gevel).

Horecaondernemingen die gevestigd zijn in maatwerklocaties of horecaconcentratiegebieden hebben voorrang bij de toewijzing.

Dit is nog niet bekend, dit is mede afhankelijk van de vraag van dit jaar.

 

De verwachte levering van de eerste duurzame terrasvlonders is vanaf week 17 (de week van maandag 26 april), afhankelijk van de productietijd

Ja, per onderneming mag je drie vlonders aanvragen.

Een vlonder mag alleen gebruikt worden voor tafeltjes en stoeltjes. Enkel het aanbieden van eten en drinken is toegestaan. Sisha is niet toegestaan.

Nee, je mag geen vlonder plaatsen op laad en loszones, in parkeervakken met elektrische laadpunten of een invalidenparkeerplaats.

Meer informatie

Bezoek onze horecapagina voor alle informatie voor horecaondernemers.