Investor Readiness Program (IRP): Vergroot de kans op succes bij het opbouwen van een gezond bedrijf

 • Inhoudstype:
  • Nieuws
 • Thema’s:
  • Ondernemerschap

Het Investor Readiness Program (IRP) wil impactvolle duurzame innovaties de kans geven om hun slagingskans te vergroten bij het bouwen aan een gezond bedrijf. Het programma is zo opgezet dat jij inzicht krijgt in hoe jouw bedrijf succesvol kan groeien, de nodige validatie uitvoert en leert hoe potentiële investeerders tegen jouw business case aankijken.

Investor Readiness Program

Investor Readiness Program

Het starten van een innovatief bedrijf is een risicovolle onderneming. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de meeste startups er niet in slagen om uit te groeien tot een gezond bedrijf. Dit hoge uitvalpercentage is vaak te wijten aan het feit dat er geen vraag lijkt te zijn naar een product of dienst. Of dat de financiële middelen opraken en het niet mogelijk is om tijdig nieuwe financiering aan te trekken (bron: CB Insights).

Het Investor Readiness Program (IRP) geeft impactvolle duurzame innovaties de kans om hun slagingskans te vergroten bij het bouwen aan een gezond bedrijf. Het programma is zo opgezet dat jij inzicht krijgt in hoe jouw bedrijf succesvol kan groeien, de nodige validatie uitvoert en leert hoe potentiële investeerders tegen jouw business case aankijken.

Twijfel je of dit programma bij je past?

Doe dan mee aan de informatiesessie van het Investor Readiness Program (IRP). Tijdens deze online sessie kun je kennismaken met de inhoud van het programma, de trainers. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Zo weet je zeker of de IRP goed bij je past. Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in voor de gratis online sessie op woensdag 8 maart van 9.30 – 11:00!

Wat kun je verwachten?

 • Een stapsgewijze methode. Je wordt getraind om op het juiste moment en op de juiste manier aan de slag te gaan met jouw visie, klant, product, business model, team en financiering.
 • Een wekelijkse plenaire theoriesessie (ongeveer 3 uur per week), gemixt tussen online en op locatie (zie planning). Tijdens deze sessies krijg je feedback van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.
 • Praktijkopdrachten (veel gesprekken met potentiële klanten) ter voorbereiding en afronding van elke module, waarin je de benodigde validatie verzamelt.
 • Waardevolle één-op-één begeleiding (ongeveer 1 uur per week) met een business developer of investment manager van InnovationQuarter of een coach van één van onze regionale partners.

Waarom meedoen?

 • Het IRP is binnen de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) een beproefd instrument om bedrijven te versterken en hun slaagkansen bij het verkrijgen van financiering te vergroten. Ongeveer 90% van alle deelnemers die tijdens het IRP voldoende bewijsmateriaal hebben verzameld en binnen drie maanden na afloop van het programma een financieringsaanvraag indienen (ongeveer 50% van de deelnemers), wordt gehonoreerd.
 • Het programma helpt je te focussen en je tijd en geld aan de juiste activiteiten te besteden. Zo bereik je doelgericht je volgende mijlpaal of levensfase, voordat het geld op is. Als je het programma succesvol afrondt, heb je onder andere gevalideerd wie je klant is, welk probleem je voor hem/haar oplost en welk verdienmodel het meest geschikt is voor jouw bedrijf.
 • Deelname aan een IRP via InnovationQuarter is gratis voor bedrijven. Selectie vindt wel plaats en er wordt een serieuze inzet gevraagd qua tijd en betrokkenheid (uitgaande van 20 uur per week). Je volgt het programma samen met andere bedrijven. Je leert van elkaar en van elkaars aanpak, successen en fouten.


Profiel van deelnemers

 • Startend of innovatief MKB, gevestigd in de provincie Zuid-Holland.
 • Innovatie met economische en maatschappelijke impact, bij voorkeur ook op het regionale ecosysteem.
 • Duidelijk beeld van het eerste markt- en klantsegment en de beschikbaarheid van contacten om ongeveer 50 klantgesprekken te voeren.
 • Al in gesprek met potentiële klanten en op het punt de markt te betreden of al enkele (pilot)klanten.
 • Is op zoek naar een eerste of tweede financiering, maar heeft nog een looptijd van minimaal 6 maanden.
 • Oprichter/(mede)oprichter of CEO van het bedrijf met voldoende tijd, enthousiasme en open voor feedback.

Wat wordt er van je verwacht

 • Een inzet van minimaal 0,5 fte per deelnemer gedurende de tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uur per week van jouw bedrijf gevraagd wordt.
 • Aanwezigheid bij de wekelijkse groepssessies (gedurende tien weken op donderdagochtend), inclusief het maken van de bijbehorende opdrachten.


Tijdlijn

8 maart: Informatiebijeenkomst
15 maart: Deadline voor inschrijving
13 april: Start programma

Let op: er is plek voor 12 deelnemers tijdens een IRP. Selectie vindt plaats tijdens de inschrijfperiode. Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt, wordt de inschrijving gesloten.

Planning

Tijdens het Investor Readiness Program krijg je inzicht in hoe potentiële investeerders tegen een business case aankijken. De sessies in week 1, 5 en 10 vinden live op locatie plaats, de overige weken is het programma online. Je verzamelt bewijzen waaruit blijkt dat je het klantprobleem (klant) goed in beeld hebt, jouw oplossing de beste oplossing is voor de klant (product), je uitzicht hebt op een winstgevend businessmodel en je teamleden voeren taken uit die gericht zijn op het realiseren van de mijlpalen die horen bij de levensfase waarin je startup actief is (team). Als je in de eerste zeven weken van de opleiding voldoende bewijsmateriaal verzamelt, sluit je de opleiding af met een gemotiveerde aanvraag voor financiering.


Bekijk hier de volledige planning.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Didier Limpens didier.limpens@innovationquarter.nl; +31 6 10390442

Deel deze pagina