Inzichtelijke cyberscans voor mkb’ers nu 250 euro dankzij subsidie

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Digitaal
    • Maritiem

Cybercriminaliteit blijft onverminderd toenemen. Ook jouw organisatie is een doelwit. Wil je een duidelijk beeld van de kwetsbaarheid én de weerbaarheid van je bedrijf? Lees dan zeker verder. FERM en de Provincie Zuid-Holland bieden mkb’ers een cyberscan van CGI t.w.v. 1.500 euro voor slechts 250 euro.

FERM Cyberscan pilot
© FERM

15 deelnemende bedrijven gezocht voor pilot

Cybersecurity is onderwerp van de dag. We zetten meer en meer in op de voordelen van digitalisering. Maar daarmee neemt ook het risico op cybercrime toe. Met name kleinere organisaties hebben niet altijd de kennis en kunde in huis om hun cyberveiligheid op orde te krijgen. FERM en de Provincie Zuid-Holland willen daarbij helpen. Daarom starten deze twee organisaties een campagne waarbij mkb’ers voor slechts 250 euro een cyberscan ter waarde van 1.500 euro uit kunnen laten voeren door CGI.

De campagne is een volgende stap in het verhogen van het bewustzijn van de risico’s van digitalisering. Het doel is de Rotterdamse haven de best digitaal beveiligde haven van de wereld te maken. Om dat te bereiken willen de partijen mkb’ers ondersteunen in hun cyberweerbaarheid.

CGI cyberweerbaarheidsscan

De scan van CGI is een ‘nulmeting’ van jouw bedrijf en brengt de huidige situatie in kaart. Dankzij deze nulmeting krijg je een helder en praktisch inzicht in de beveiligingsrisico’s. Dat levert je concrete ideeën op over wat je kunt verbeteren op het gebied van cybersecurity: wat gaat er goed, wat kan er beter – en hoe kun je dat aanpakken? Zo ben je beter bestand tegen incidenten én kun je daar sneller en gerichter naar handelen.

Doelgroep en invulling

Doelgroep voor deze campagne zijn mkb-organisaties met maximaal 50 medewerkers. Voor deelnemers bestaat het project uit een door CGI uitgevoerde cyberweerbaarheidsscan, een enquête met aansluitend een rapportage, en waar mogelijk een evaluerend interview vanuit FERM.

De scan bestaat uit het gezamenlijk doorlopen van een vragenlijst gebaseerd op de ISO 27001 richtlijnen. Je krijgt daarmee direct inzicht in de situatie van jouw organisatie ten opzichte van die internationale standaard. Deelname neemt in totaal ongeveer 6 uur in beslag, verspreid over 3 verschillende communicatiemomenten met CGI;

(1) introductie van de scan en de vragenlijst, en het maken van een start met de vragen;
(2) afmaken van de vragenlijst;
(3) presentatie eindrapport en suggesties ter verbetering en eventuele vervolgstappen.

Vanwege de hoge kosten voor de volledige campagne worden deelnemende organisaties voor het eigen aandeel van 250 euro bij aanvang van het project gefactureerd.

Aanmelden voor de cyberscan

FERM en de Provincie Zuid-Holland zijn voor deze pilot op zoek naar mkb’ers in de maritieme sector (Haven Industrieel Complex). Bestaat jouw organisatie uit maximaal 50 medewerkers, ben je gevestigd in de provincie Zuid-Holland en heb je interesse in deze scan voor een praktisch inzicht in de cyberweerbaarheid van jouw organisatie?

Meld je dan aan via: communicatie@ferm-rotterdam.nl

Deelname is op basis van ‘first come, first served’: we kunnen op dit moment 15 organisaties voorzien van een scan ter waarde van 1.500 euro, waar deelnemende bedrijven slechts 250 euro voor betalen. Geef je daarom snel op!

Meer weten over maritiem ondernemen, lees verder op Maritiem ondernemen

Deel deze pagina