>
Foto: Guido Pijper

Klimaatcampus Platform Zero werkt mee aan Rotterdamse energietransitie

17 november 2021

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hoe zetten we Rotterdam op de kaart voor scale-ups die werken aan de energietransitie? Dat is de vraag die Platform Zero, een initiatief dat zicht richt op de opschaling van klimaatgerelateerde startups, zichzelf stelt. Vanuit Merwe4Haven gaat het platform, met onder andere steun van de gemeente en het Havenbedrijf aan de slag om een fysieke klimaatcampus te ontwikkelen.

Met de campus zorgt Platform Zero voor zaken die groeibedrijven belangrijk vinden. Denk aan een inspirerende kantoorlocatie, het aantrekken van talent en een gezond investeringsklimaat. Rotterdam is qua locatie perfect vanwege de aansluiting op de haven, de procesindustrie, de maakindustrie en de infrastructuur. Ook handig: in Merwe4Haven zitten al meerdere innovatieve bedrijven, denk aan sHYp (waterstof), Lightyear (elektrificatie) en Blue Alp (circulair). Belangrijk, want voor het oplossen van milieuvraagstukken heb je vaak een ecosysteem nodig van slimme bedrijven die samen de uitdaging aan gaan.

Een mooi voorbeeld van wat Platform Zero doet, is de Container Zero. Een opvallende container waarvan de uitstoot voor de gehele levensloop is gecompenseerd. Ambitie is om voor het einde van 2022 de eerste 100 duurzame containers onderweg te hebben.