Koopweekenden: gratis OV voor winkelend publiek vanaf P+R

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Bereikbaarheid

Winkelend publiek dat in de koopweekenden voor Black Friday en Sinterklaas parkeert op een van de vijf grootste P+R terreinen rondom Rotterdam krijgt gratis openbaar vervoer naar de stad. Goed nieuws voor ondernemers in de stad. Want, in deze weekenden is er geen treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal door geplande werkzaamheden van ProRail. De gemeente en de RET bieden gratis openbaar vervoer aan om ervoor te zorgen dat niet alle bezoekers met de auto naar de binnenstad komen en het centrum bereikbaar blijft. Wijs je klanten op het gratis OV in de koopweekenden en laat ze gratis reizen.

Foto van Rotterdam Centrum bij het nieuwsbericht over gratis openbaar vervoer in de koopweekenden voor Black Friday en Sinterklaas.
Rotterdam Centrum © Joep Boute

Koopweekenden – gratis Openbaar Vervoer op deze dagen

Gratis openbaar vervoer geldt voor bezoekers die parkeren op een P+R terrein op zaterdag 25 en zondag 26 november en zaterdag 2 december en zondag 3 december. Deze actie geldt op de parkeerterreinen Slinge, Noorderhelling, Meijersplein, Alexander en Kralingse zoom. De P+R parkeerterreinen staan aan de rand van de stad. En vanaf daar is het centrum met het openbaar vervoer binnen 15 minuten te bereiken. Bij het P+R terrein ontvangen bezoekers een kaartje voor het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid centrum tijdens koopweekenden

Tijdens het Black Friday weekend en het weekend voor Sinterklaas verwachten winkeliers in het centrum veel bezoekers. ”Dit zijn voor ondernemers in de stad cruciale dagen. Rotterdam wordt in deze periode traditioneel druk bezocht door bezoekers van buiten de stad. Als zij allemaal met de auto komen omdat de trein niet rijdt, staat de binnenstad binnen de kortste keren vast. Dan kom je als gezin uit Barendrecht hier niet om gezellig een dagje te winkelen, maar om een dagje in de file te staan”, zegt Vincent Karremans, wethouder mobiliteit. “Gelukkig hebben we goede P+R-voorzieningen en snel openbaar vervoer om de drukte in de stad wat lucht te geven. Vanwege deze uitzonderlijke situatie maken we het ov vanaf P+R terreinen deze weekenden gratis.”

Dit zijn voor ondernemers in de stad cruciale dagen. Rotterdam wordt in deze periode traditioneel druk bezocht door bezoekers van buiten de stad.”

Vincent Karremans, wethouder mobiliteit

Rotterdamse 5Day Deals

De gemeente en de RET werken elk jaar samen met RotterdamCentrum, het collectief van 320 winkeliers en 70 vastgoed partijen in het centrum, om de drukte rondom Black Friday te verspreiden. Directeur van Organisatie Rotterdam Centrum Pauline Buurma: “Het CS ligt er twee belangrijke koopweekenden uit. We zijn dan ook blij dat het gelukt is om gratis ov aan te bieden voor bezoekers die parkeren op een P+R terrein. Daarnaast spreiden we al jaren de drukte door 5 dagen lang deals aan te bieden en mensen te vragen om ook in de ochtend te komen winkelen.”

Deel deze pagina