Kosten besparen op energie

  • Inhoudstype:
    • Nieuws
  • Thema’s:
    • Duurzaamheid

Als ondernemer kun je je uitgaven verminderen door op energie te besparen.  Je kunt een aantal makkelijk stappen zetten, die de energierekening verlagen en ook nog eens beter zijn voor het klimaat.

Extra besparen

Wil je nog wat meer doen om energie te besparen en je bedrijf te verduurzamen? Ga naar KVK Loket klimaat en duurzaamheid voor persoonlijk advies.

Op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) vind je informatie over energiebesparende maatregelen. Zoals maatregelen zonder extra kosten, informatie over subsidies,  regelingen  en wetten. Ook vind je er inspirerende verhalen van ondernemers.  

De Rijksoverheid heeft een campagne gemaakt voor bedrijven met besparingstips. Ook kan je er voor het MKB advies op maat krijgen. Neem een kijkje op deze pagina.

De DEB-tool, een online mkb-tool voor energiebesparing en verduurzaming,  is een handig middel om te bekijken welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen die in korte tijd terug te verdienen zijn.  

Er zijn verschillende mogelijkheden om je onderneming verder te verduurzamen bijvoorbeeld door elektrisch te gaan rijden of om je bedrijfspand te gaan verduurzamen. Er zijn subsidies en regelingen die je bij verduurzamingsplannen kunnen ondersteunen.

Deel deze pagina