>

KredietUnie Rotterdam gestart

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe ondersteuning voor MKB'ers

In Rotterdam stimuleren we het ondernemerschap. Om hier een positieve bijdrage aan te leveren is op initiatief van de Gemeente Rotterdam en in samenwerking met MKB Rotterdam Rijnmond de Kredietunie Rotterdam opgericht. Wethouder Maarten Struijvenberg heeft op donderdag 18 januari 2018 symbolisch de eerste lening verstrekt tijdens de beurs People’s Business in het WTC.

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen bij de Kredietunie Rotterdam terecht voor het financieren van groei, innovatie of noodzakelijke investeringen. Op deze manier wordt de lokale economie en werkgelegenheid gestimuleerd.

Kredietverlening voor en door ondernemers

Kredietunies in Nederland zijn coöperaties zonder winstoogmerk die zich richten op het aantrekken van geld van ondernemers en professionele marktpartijen en het verstrekken van kredieten aan andere ondernemers voor bedrijfsfinanciering. Met andere woorden: kredietverlening voor en door ondernemers.

Het doel van Kredietunie Rotterdam is het beschikbaar stellen van financiële leningen in combinatie met kennis en ervaring. Op deze manier wordt groei, innovatie en continuïteit van lokale ondernemers aangemoedigd. MKB-bedrijven uit de regio Rotterdam Rijnmond met toekomstperspectief en die minimaal drie jaar actief zijn kunnen een kredietaanvraag doen tussen de € 50.000 en € 250.000. De kredietnemer wordt daarnaast ondersteund door een ervaren coach om de slagingskans van de onderneming vergroten.

Kijk op www.kredietunierotterdam.nl voor meer informatie of het aanvragen van krediet.